Запас ходу електромобілів BMW у майбутньому не перевищить тисячі кілометрів

Раніше цього місяця BMW оголосила, що перейде на нові акумулятори на платформі Neue Klasse. За оцінками компанії, нові батареї, якими почнуть постачати серійні електромобілі приблизно у 2025 році, забезпечать збільшення запасу ходу приблизно на 30%.

Це означає, що електрокар зможе пройти 1000 км до наступної зарядки, і керівник компанії підтвердив у недавньому інтерв'ю, що BMW не планує покращувати цей показник.

«Акумулятори Gen6 забезпечать нам запас ходу на 30 або більше відсотків у порівнянні з нинішнім Gen5, але ми не перевищимо 1000 км, навіть якщо зможемо. Ми не думаємо, що такий великий запас ходу необхідний», - заявив нещодавно Autocar глава Efficient Dynamics Томас Альбрехт.

Згідно з початковими оцінками BMW, батареї Gen6 зможуть підтримувати зарядку потужністю близько 270 кВт, що приблизно на 30% більше, ніж батареї поточного покоління BMW. Однак це не вплине на швидкість зношування акумуляторів.

«Вимоги до терміну служби батарей часто закріплені законодавчо, - пояснює Альбрехт. - Наприклад, США вимагають збереження 80% продуктивності через 10 років експлуатації. Наші показники кращі».

Для платформи Neue Klasse BMW буде використовувати нові та компактні батареї діаметром 46 мм.

Крім того, зміниться їхній хімічний склад - кількість нікелю буде збільшена, а кобальту навпаки зменшена. В результаті батареї Gen6 матимуть об'ємну густину енергії на 20% і вище. При цьому пристрій стане легшим на 10-20%.

Источник: NV.UA
16.09.2022
#bmw#електромобілі