За пів року сервісні центри МВС виготовили понад 35 тисяч посвідчень водія, які були замовлені онлайн

Пройшло вже пів року, як сервісні центри МВС та ДП «ІНФОТЕХ» почали надавати онлайн-послуги обміну або відновлення посвідчення водія онлайн під час дії воєнного стану в Україні.

З моменту відновлення послуги у жовтні 2022 року по початок квітня 2023 року сервісні центри МВС отримали 39 599 заявок на обмін або відновлення посвідчення водія через Електронний кабінет. Адміністратори розглянули ці онлайн-заявки і схвалили виготовлення 35 575 посвідчень водія. З них майже 18 тисяч водійських було доставлено замовникам послуги через АТ «Укрпошта».

Найчастіше замовники онлайн-послуги обміну посвідчення водія перепитують про терміни розгляду заявок і про статуси в розділі «Мої послуги». Загалом, строк розгляду заявки - до 10 днів. Але на час дії воєнного стану терміни розгляду і надання послуги можуть бути продовжені через обставини непереборної сили, такі як часті повітряні тривоги або відключення електроенергії.

Коли людина подає онлайн-заявку на обмін посвідчення водія через електронний кабінет водія, вона проходить спочатку такі етапи:

Після опрацювання заявки адміністратором сервісного центру МВС її статус в розділі «Мої послуги» може змінитись на успішний або не дуже. У статусі це відображається двома способами:

Причини відмови можуть бути різними і вони завжди вказані у поясненні до відмови. Кожен користувач Електронного кабінету водія може переглянути свою причину відмови. За пів року таких заявок із відмовами у сервісних центрів МВС було 3 671.

У разі успішного розгляду і виготовлення посвідчення водія замовник послуги отримує посвідчення водія або особисто у сервісному центрі МВС, який обрав при оформленні заявки, або через посилку АТ «Укрпошта».

Источник: МВС України
05.04.2023
#поліція