Volkswagen оштрафували на мільйони за хамське ставлення до боржників за кредитами

Управління фінансового регулювання та нагляду Великобританії (FCA) оштрафувало британський фінансовий підрозділ Volkswagen AG на 5,4 мільйона фунтів стерлінгів за неналежне поводження з позичальниками, які перебувають у скрутному становищі.

Компанія звинувачується в тому, що не взяла до уваги складне матеріальне та моральне становище клієнтів, а також не надавала їм можливості вирішити питання з боргами.

Розслідування FCA показало, що позичальникам, які прострочили платежі за купівлю машини, не надавали можливості розв'язати питання з боргами. Персонал Volkswagen AG поводився з цими людьми грубо та агресивно.

Агенти з обслуговування клієнтів фірми виявляли відсутність емпатії та професіоналізму під час телефонних дзвінків, наприклад, сміялися з помилок. Крім того, компанія стягувала плату за конфіскацію автомобіля у розмірі 252 фунти стерлінгів.

Також були встановлені факти, коли співробітники Volkswagen AG не завжди реєстрували скарги, що означало, що клієнти не знали про свої подальші права та заходи підтримки.

За даними регулятора, більшість клієнтів, які постраждали від німецького концерну, вже отримали компенсацію у загальному розмірі 17,8 мільйона фунтів стерлінгів.

Источник: Мотор
Фото: Volkswagen
23.10.2024
#volkswagen