Влада США готова до заборони продажів бестселерів Lincoln і Buick

Представник Міністерства торгівлі США підтвердив агентству Reuters, що всі автовиробники повинні будуть припинити імпорт автомобілів з Китаю. Чиновник наголосив: новий закон, спрямований на боротьбу з китайським обладнанням і програмним забезпеченням, пошириться зокрема на популярні моделі американських марок, зібрані в Піднебесній.

Глава управління інформаційно-комунікаційних технологій Міністерства торгівлі США Ліз Кеннон сказала, що під заборону потрапить будь-який транспортний засіб, вироблений у Китаї і проданий у США. Фахівець додала, що Ford і General Motors усвідомлюють, що в майбутньому складальні конвеєри в Китаї для ринку США доведеться закрити або перенести в інше місце.

Чиновники не називали моделі безпосередньо, але не секрет, що в США продаються кросовери Buick Envision і Lincoln Nautilus китайської збірки. Обидва досить успішні: за перші шість місяців 2024 року General Motors продав близько 22 тисяч машин, а Ford - близько 17,5 тисячі екземплярів. В обох випадках йдеться про бестселери брендів. Утім, Ліз Кеннон не виключила, що спочатку продовження продажів буде можливим за умови отримання «спеціального дозволу».

Крім Ford і General Motors під дію закону потраплять Volvo і Polestar. Влада США наголосила, що зі шведськими марками також ведеться робота зі зниження ризиків. Із заяви Volvo випливає, що рішення про заборону ще не ухвалено, і сторони шукають компроміс у ситуації, що склалася.

Источник: Мотор
Фото: Buick
29.09.2024
#китай