Військові поліцейські перевірятимуть документи у водіїв

Співробітники Військової поліції, створення якої передбачає законопроєкт 6570-д, матимуть повноваження на перевірку документів у водіїв. Про це йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту 6570-д.

Законопроєкт 6570-д зареєстрували у Верховній Раді 31 травня 2024 року. Профільний парламентський Комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендував народним депутатам ухвалити його за основу.

Автори цього законопроєкту виходили з того, що Військова поліція забезпечуватиме правопорядок, військову дисципліну у ЗСУ та інших військових формуваннях. Крім того, Військова поліція має займатися попередженням та виявленням військових адміністративних правопорушень та накладати адміністративні стягнення.

Військові поліцейські матимуть право перевіряти документи у водіїв, зупиняти автомобілі та проводити їх поверхневий огляд. Також військові поліцейські зможуть обмежувати чи забороняти рух транспорту та пішоходів. Такі повноваження у військових поліцейських будуть для затримання осіб, підозрюваних у скоєнні злочину, а також за обставин, що загрожують життю та здоров'ю людей.

Источник: Today.ua
04.06.2024
#закони#поліція#Чп