Відомий таксі-сервіс переходить на екологічні авто

Uber Technologies найняла колишню виконавчу директорку Tesla Ребеку Тінуччі для контролю за переходом таксі-сервісу на електромобілі.

Uber планує повністю електрифікувати свій автопарк до 2040 року та обіцяє інвестувати 800 мільйонів доларів до 2025 року, щоб допомогти досягти цієї мети. З середини вересня Тінуччі почне працювати в компанії як глобальний керівник відділу сталого розвитку.

Reuters повідомляє, що на цій посаді вона допомагатиме контролювати перехід компанії на платформу з нульовими викидами. Вона підпорядковуватиметься Ендрю Макдональду, голові мобільного бізнесу Uber. Тінуччі також контролюватиме зменшення пластикових відходів під час доставки їжі.

Раніше Тінуччі була частиною вищого керівництва Tesla та очолювала команду із заряджання електромобілів. Це тривало до того моменту, коли голова компанії Ілон Маск розпустив більшу частину цієї команди, щоб скоротити витрати.

Звільнення близько 500 співробітників з команди Supercharger порушило питання про угоди, які Ілон Маск, виконавчий директор Tesla, уклав з General Motors, Ford Motor та іншими автовиробниками минулого року.

Источник: NV.UA
Фото: Uber
21.08.2024
#таксі#електромобілі