В Україні виставили на продаж перший електричний кросовер Ford

Информация размещена на правах рекламы или нашими партнерами:

Ford Mustang Mach-E вже з'явився в Україні. Перший екземпляр нового електричного кросовера доставив мультибрендовий дилер «Next Car». Машина доступна до покупки: позашляховик у максимальній версії Mach-E 4X та топової комплектації Premium оцінений у 2.171.126 грн ($81.157 за актуальним курсом).

Ford Mustang Mach-E – це один з найновіших електромобілів на ринку. Його представили в листопаді 2019-го, а через рік запустили у виробництво (спочатку – в Мексиці, трохи пізніше, на початку 2021-го – в Китаї). А ще це перший для марки електроSUV та другий електромобіль в принципі після гетчбека Focus Electric (2011-2017). ЕлектроМустанг – це глобальна модель. Його продають, зокрема, в країнах Північної Америки, Європи, Азії.

За форм-фактором Mustang Mach-E є типовим середньорозмірним кросовером: його довжина становить 4713 мм, ширина – 2097 мм, висота – 1624 мм, розмір колісної бази – 2984 мм. А ось дизайн відверто незвичайний: в зовнішньому вигляді впізнаються риси паливного поні-кара Mustang: у електромобіля такий самий мускульний капот, підняті задні крила, вузька «зла» передня оптика та трисекційні задні ліхтарі. Водночас Mach-E виразно виграє в практичності: салон повноцінно вміщує п'ятьох дорослих людей, а крім класичного багажника на 402 літри є ще й передній відсік на 81 літр (оскільки машина проєктувалася суто як «електричка», її ключові вузли знаходяться на осях і в підлозі, а капот – порожній).

Не обійшлося і без рішень в дусі Тесла: зокрема, велика частина налаштувань здійснюється через 15,5-дюймовий портретноорієнтований екран медіасистеми.

Наразі Ford Mustang Mach-E випускається в чотирьох виконаннях: Mach-E, Mach-E X, Mach-E 4 та, власне, Mach-E 4X (пізніше з'явиться «заряджена» модифікація GT). Старший повнопривідний варіант 4Х оснащується двома моторами загальною віддачею 351 к.с. та 580 Нм, а також батареєю ємністю 99 кВтгод. Розгін від 0 до 100 км/год у такого Mach-E займає 5,8 секунд, заявлений запас ходу – 540 км (WLTP). Максимальна потужність зарядки АКБ становить 150 кВт: тобто, за 10 хвилин підключення до фаст-чарджера пробіг можна поповнити майже на 100 км.

У найкращій комплектації Premium машина може похвалитися, зокрема, 10.2-дюймовою цифровою панеллю приладів, шкіряним оздобленням салону, передніми ковшоподібними сидіннями Active X з підігрівом та функцією пам'яті, підігрівом керма, преміальної акустикою Bang&Olufsen з 10 динаміками, голосовим помічником, камерою огляду на 360 градусів, 10-ма подушками безпеки, а також різними електронними асистентами (допомога при старті в гору та на спуску, передні та задні парктроніки, круїз-контроль, контроль «сліпих» зон, коректор рівня положення фар, ін.).

Источник: NEXTCAR.UA
13.09.2021
#ford#авторинок#електромобілі