Унікальний концепт-кар від Ford згорів у Монтереї

Футуристичний шоу-кар Ford Ghia Probe I 1979 року, був показаний в якості експоната в рамках тижня автомобілів у Монтереї в Пебл-Біч, однак, після виставки - автомобіль згорів дотла разом з причепом.

Як повідомляє Motor1, компанія Scott Grundfor, якій належав концепт, власному Instagram опублікувала серію фотографій, на яких видно пошкодження. На кадрах помітно, що від авто не лишилось нічого, окрім основної рами.

У дописі представники компанії підтвердили, що унікальний концепт-кар був втрачений, адже не підлягає відновленню.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Scott Grundfor Company (@scottgrundforcompany)

«З глибоким сумом і важким серцем ми втратили наш прототип Ford Ghia Probe I 1979 року в результаті аварії на шосе після того, як ми показали автомобіль на Pebble Beach Concours d'Elegance. Ми - сімейна компанія, і таке відчуття, що сьогодні ми втратили члена нашої родини», - йдеться в заяві Scott Grundfor.

«Нам назавжди пощастило бути частиною історії цього автомобіля, якою б трагічною не була ця подія, і ми привеземо залишки автомобіля додому в Арройо-Гранде, щоб автомобіль міг залишитися поряд із прототипами Ghia/Ford у нашій колекції», - додали представники компанії.

@exoticsimage 10 Million dollar car cought on fire at car week #carweek ? original sound - DreamCars

Відео з пожежею нещодавно з'явилось в мережі Tik Tok. На щастя, внаслідок пожежі ніхто не постраждав. Ford Probe I від Ghia є одним із кількох концептів Probe, створених з 1979 по 1985 роки, розроблених для демонстрації передових технологій у сфері аеродинаміки.

Концепт-кар не був макетом, адже мав 2,3-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, який приводив у рух задні колеса. Всередині концептуальний Probe I мав деталізований інтер'єр, з передовими технологіями 1980-х років. Орієнтовна вартість концепту оцінювалась у 10 мільйонів доларів.

Источник: 24tv.ua
Фото: Scott Grundfor Company
20.08.2024
#ford#дтп