У Volkswagen не підтримують введення мит ЄС на китайські електромобілі

У Volkswagen виступили проти введення загороджувальних мит для електромобілів із Китаю. Представники концерну заявили, що наслідки від підвищення тарифів будуть серйознішими, ніж потенційна вигода для європейської автомобільної промисловості. У зв'язку з цим компанія закликає відмовитися від санкційної політики щодо виробників із Китаю.

Представники Volkswagen також заявили, що готові чесно конкурувати на ринку із брендами з КНР. У концерні наголосили, що підвищення тарифів не сприяють розвитку європейської автомобільної промисловості.

Концерн Volkswagen співпрацює із кількома китайськими виробниками. Наприклад, німці використовують платформу Xpeng для майбутніх моделей, а бренд Audi розробляє електромобілі разом із китайським концерном SAIC.

Влада європейських країн підвищує мита на ввезення китайських електромобілів, щоб підвищити їхню кінцеву вартість, скоротивши різницю в цінах з європейськими моделями. У ЄС побоюються, що Китай здатний повністю захопити європейський ринок завдяки низькій вартості своїх машин.

Источник: Autogeek
Фото: Volkswagen
07.10.2024
#volkswagen#податки#китай