У Парижі вводиться заборона на продаж дизельного палива

У Парижі з жовтня 2024 року починає діяти поступова заборона на продаж дизельного палива, що є першим кроком до повної відмови від цього виду палива до 2030 року. Це рішення знаменує радикальні зміни у столиці Франції, яка колись була осередком дизельних технологій завдяки таким гігантам, як Renault і PSA (тепер Stellantis). Довгий час дизельні двигуни dCi та HDi були символами успіху цих брендів.

Однак із посиленням екологічних стандартів і скандалом «дизельгейт» дизельні двигуни почали втрачати популярність у всій Європі, і Париж став одним з перших міст, що рішуче пішли на відмову від цього виду палива. Ця зміна відображає загальноєвропейський тренд поступового переходу до більш екологічних технологій.

Сьогодні Renault, Nissan, Volkswagen та Ford активно розвивають свої електричні та гібридні лінійки, роблячи їх важливими гравцями у цій новій реальності. Hyundai та Kia завдяки своїм гібридним моделям також демонструють високу конкурентоспроможність і готові стати лідерами у новому етапі розвитку автомобільної індустрії.

Париж, запроваджуючи ці заборони, задає тренд для інших міст, які також прагнуть скоротити рівень забруднення і сприяти розвитку екологічно чистих транспортних засобів.

Источник: Largus
Фото: Thomas Antoine/Ace Team
07.10.2024
#бензин