У Lamborghini пояснили, чому не збираються випускати електричний суперкар

Технічний директор Lamborghini Рувен Мор переконаний, що зараз випуск спортивного електромобіля був би неправильним кроком для компанії.

Близько п'яти років тому компанія Lamborghini відмовилася від повного переходу на електрокари, обравши натомість гібриди, і це виявилося для неї виграшною стратегією. Водночас Lamborghini готується випустити свій перший повністю електричний автомобіль. Очікується, що це станеться у 2028 році, й можна бути впевненими, що це не буде суперкар.

«Зараз не найкращий час для електромобіля принаймні не для суперспортивного автомобіля. Ви бачили багато [електричних] автомобілів на ринку, які не були дійсно успішними. Я дуже задоволений нашим поточним модельним рядом, тому що з гібридною лінійкою ми зможемо прожити наступне десятиліття. Але я також вважаю, що Lamborghini повинен здійснити перехід [на електромобілі], тому що це лише питання часу», - сказав Мор в інтерв'ю Motor1 в технічному центрі Nard? під час презентації Urus SE.

За словами Мора, найбільшим викликом для компанії буде виділитися на тлі електрокарів від конкурентів. Поки що незрозуміло, що саме буде цією відмінністю для Lamborghini.

Источник: NV.UA
Фото: Lamborghini
08.10.2024
#lamborghini#електромобілі