Toyota змінює план експансії електромобілів у США

Японський автовиробник відкладає план розширення лінійки електромобілів у Північній Америці та запуск виробництва електромобілів на заводі в Кентуккі на середину 2026 року замість 2025 через уповільнення зростання продажів.

Як передає Carscoops, компанія змінила орієнтовний термін початку виробництва нового трирядного електрокросовера на своєму заводі в Кентуккі. Раніше Toyota інвестувала 1,3 мільярда доларів у цей автомобільний завод.

Окрім цього, автовиробник також відмовився від планів виробництва електричних позашляховиків Lexus у Північній Америці до 2030 року. Натомість ці моделі, з високою ймовірністю, будуть імпортуватися з Японії.

Nikkei Asia повідомляє, що своїм постачальникам Toyota повідомила про затримку лише нещодавно й вказала, що відстрочка початку виробництва нової моделі спричинена вимушеними змінами дизайну трирядного позашляховика, назва якого, як очікується - Toyota bZ5x. Інсайдери повідомляють, що модель матиме в основі поточну архітектуру бренду e-TNGA.

До слова, раніше компанія скоригувала план з очікуваної кількості випущених електромобілів в 2026 році з 1,5 мільйона до 1 мільйона одиниць. Окрім цього, за чутками, новий трирядний позашляховик також випускатиметься під брендом Subaru на тому ж заводі в Кентуккі в рамках угоди між двома японськими автовиробниками.

Источник: 24tv.ua
Фото: Toyota Kentucky
04.10.2024
#toyota#електромобілі