Toyota покаже водневі павербанки для зарядки електрокарів

На спеціальному заході в Японії, який відбудеться наприкінці цього місяця, Toyota має намір показати портативні водневі картриджі. Їх можна буде використовувати для зарядки електромобілів і різних побутових приладів.

Ці водневі контейнери можна використовувати як гігантські батарейки. Їм під силу зарядити не тільки побутові електричні прилади, а й електромобілі в разі потреби. Який саме запас ходу вони можуть забезпечити в Toyota не назвали, але заявили, що заміна такого пауербанка потребує кілька хвилин. Тож завжди можна продовжити пробіг свого електромобіля ще, головне мати потрібний запас цих портативних картриджів.

У компанії зазначили, що водневі картриджі матимуть і низку інших застосувань. Наприклад таких, як живлення портативних печей для приготування їжі. Для цього Toyota об'єднала зусилля з компанією Rinnai Corporation і розробила плиту, що працює на водні.

Ще на заході Toyota покаже «систему зберігання енергії Sweep». Вона використовує батареї, які відслужили свій термін і вилучені з електромобілів. Їм продовжують життя і використовують повторно, як стабілізатори енергії, поєднуючи з сонячними панелями та іншими поновлюваними системами генерації енергії. Більше інформації стане відомо після показу новинок.

Источник: Авто Центр
Фото: Toyota
09.10.2024
#toyota#технології