ТОП 5 помилок при виборі авто з пробігом: як уникнути?

Информация размещена на правах рекламы или нашими партнерами:

Купівля автомобіля з пробігом може стати вигідним рішенням, якщо підходити до цього процесу правильно. Проте, без належної підготовки, можна припуститися кількох поширених помилок, що призведуть до додаткових витрат і розчарування. Як їх уникнути та зберегти кошти? Розглянемо найбільш типові помилки з Product owner автомобільного маркетплейсу Ponova by OTP Bank Микитою Алфьоровим.

Ігнорування технічної перевірки автомобіля

Однією з найбільших помилок є покупка автомобіля без попередньої технічної діагностики. Це може призвести до купівлі авто з прихованими проблемами, такими як: двигун з відпрацьованим ресурсом, несправності трансмісії або проблеми з електронікою. Часто продавці можуть приховати ці дефекти або не вказувати їх в оголошеннях.

Як уникнути помилки:

Що пропонує Ponova by OTP Bank:

«Ми вирішили повністю врахувати «болі» та потреби нашого клієнта. Часто буває так, що людина живе в одному місті, наприклад, у Львові, а машина, що сподобалася, знаходиться у Житомирі. Як її перевірити? Чи потрібно неодмінно їхати в інше місто? Зовсім ні. Якщо ви шукаєте авто з допомогою Ponova by OTP Bank, то зможете отримати фахову допомогу персонального менеджера, який не тільки супроводжуватиме вас у підборі автівки. За побажанням клієнта менеджер може самостійно організувати технічний огляд авто, а звіт потім надати покупцеві. Перевірку авто на СТО проводять за 27 параметрами - комп'ютерна діагностика, діагностика ходової частини, перевірка двигуна та компресії, перевірка кузова, салону та обладнання, перевірка світлотехніки, тестова поїздка, перевірка розвалу-сходження. Як це працює, читайте за посиланням», - розповів Микита Алфьоров.

Неврахування історії ДТП або участі в аваріях

Багато автомобілів з пробігом могли брати участь у ДТП, про що власник не завжди згадує. У таких автівок може бути серйозно пошкоджена геометрія кузова або інші приховані дефекти, які можуть виявитися пізніше.

Як уникнути помилки:

Порада від Ponova by OTP Bank:

«Якщо ДТП мало місце, і після перевірки на СТО ви побачите проблемні місця, то зможете одразу розрахувати бюджет, який знадобиться не тільки на купівлю авто, а й на ремонт. Ponova by OTP Bank уклала договори про співпрацю зі 170 СТО у 45 містах країни. Тож ми допомагаємо нашим клієнтам отримувати повністю перевірене авто, яке не піднесе несподіваних сюрпризів», - зазначив Микита Алфьоров.

Ігнорування перевірки пробігу

Однією з найпоширеніших шахрайських схем є скручування пробігу. Зменшення реального пробігу автомобіля може ввести в оману покупця стосовно справжнього технічного стану авто. Такі автівки можуть потребувати капітальних вкладень на ремонт значно швидше, ніж очікується.

Як уникнути помилки:

Необґрунтовані сподівання на дуже низьку ціну

Найчастіше покупці орієнтуються на дуже низькі ціни та ігнорують ринкову вартість автомобіля. Занадто низька ціна часто є сигналом, що автомобіль має серйозні технічні або юридичні проблеми, що не були розкриті.

Як уникнути помилки:

Пропозиція від Ponova by OTP Bank:

«Наднизьких цін ми не запропонуємо, адже гарне та якісне авто не може продаватися за безцінь. Водночас наші клієнти можуть розраховувати на знижки від продавців чи салонів на авто з пробігом. До того ж інтереси споживача у такій ситуації представлятиме наш персональний менеджер. Особливий бонус для покупців, які скористаються Ponova by OTP Bank - це безкоштовна постановка машини на облік: маркетплейс компенсує витрати на оплату бланка свідоцтва про постановку на облік, послуги сервісного центру, вартість звичайного номерного знаку», - наголосив Микита Алфьоров.

Неуважність до юридичної чистоти автомобіля

Автомобілі з пробігом можуть мати юридичні проблеми, такі як заборона на продаж, участь у судових справах або невиплачені кредити. Купівля такого авто може призвести до того, що новий власник буде змушений розбиратися з попередніми зобов'язаннями продавця.

Як уникнути помилки:

Висновок

Уникнення цих поширених помилок допоможе зробити правильний вибір і придбати авто, яке принесе задоволення, а не проблеми. Завжди робіть технічну та юридичну перевірку, враховуйте майбутні витрати на обслуговування та ремонт авто та обирайте авто у перевірених продавців або за допомогою професіоналів.

Источник: OTP Bank
07.10.2024
#авторинок