Tesla відзначить старт постачання електричних вантажівок Semi спеціальним заходом

Ще наприкінці минулого тижня представники Tesla заявили, що міноритарні акціонери компанії можуть зарезервувати за собою право відвідати церемонію на підприємстві компанії в Неваді, яка буде присвячена початку серійних поставок електричних вантажівок Semi, випуском яких цей майданчик займається з початку жовтня. Цього тижня Tesla нагадала, що захід заплановано на 1 грудня.

Судячи з анотації до банера, у цей час на підприємстві в Неваді пройде церемонія вручення перших товарних вантажівок Semi корпоративним клієнтам Tesla, серед яких цілком можуть опинитися представники PepsiCo, оскільки керівництво цього виробника газованих напоїв висловило впевненість у своїй здатності отримати перші машини цього кварталу. Пізніше стало відомо, що вантажівки Tesla Semi у поточному варіанті виконання не використовуватимуть акумуляторні осередки типорозміру 4680.

Представивши Tesla Semi ще в 2017 році, компанія постійно відкладала початок їхнього масового виробництва, хоча спочатку планувала розгорнути в 2019 році випуск кількох тисяч екземплярів. Зараз, як зазначає The Wall Street Journalз посиланням на свідчення в суді голови ради директорів Tesla Робін Денхолм (Robin Denholm) компанія претендує на випуск до кінця поточного року не більше сотні машин цієї моделі. До 2024 року щорічні обсяги випуску Tesla Semi планується довести до 50 тисяч штук. Можливості нового виробничого корпусу в штаті Невада, де збираються перші товарні екземпляри Tesla Semi, за деякими оцінками, обмежені п’ятьма екземплярами на тиждень. Це означає, що зараз компанія здатна від сили збирати не більше 250 машин на рік, хоча прогноз голови ради директорів дає змогу розраховувати на більш високу продуктивність. Основне навантаження по випуску Tesla Semi надалі має лягти на підприємство в Техасі, але поки що складання вантажівок здійснюється лише в Неваді.

Источник: 3DNews
17.11.2022
#tesla#комерційний транспорт