Суд Італії заарештував активи президента Ferrari

Суд Італії заарештував активи президента Ferrari Джона Елканна. Предмет суперечки частково курйозний: прокуратура Італії з'ясовуватиме, чи жила в країні бабуся Елканна. Від відповіді залежить розрахунок податків на маєток за 800 мільйонів євро: в Італії майно, що успадковується, оподатковується, а у Швейцарії - ні.

Прокуратура Турина стверджує, що впливовий топменеджер не сплатив податки на спадщину, отриману у 2019 році. Сума претензій не уточнюється, але у рамках справи заарештовано активи на 75 мільйонів євро.

За версією слідства, бабуся Елканна, пані Марелла Караччіоло, була резидентом Італії з 2010 року. Адвокати голови Ferrari наполягають, що дружина покійного глави Fiat Джанні Аньєллі проживала у Швейцарії, тому справа не повинна цікавити італійську владу. Звинувачення у податковому шахрайстві стали частиною гучної спадкової суперечки між Елканнами та їхньою матір'ю.

У спрощеному вигляді процес зводиться до того, скільки часу пані Марелла Караччіоло провела в Італії. Якщо з'ясується, що жінка перебувала в країні понад 183 дні, то претензії влади обґрунтовані та її можна вважати резидентом цієї країни.

Источник: Мотор
Фото: Reuters
23.09.2024
#ferrari