Страйкарі заводу Audi у Брюсселі пішли на протест-крадіжку

Працівники-страйкарі заводу Audi в Брюсселі, якому загрожує закриття, викрали ключі від близько 200 автомобілів. У такий незвичний спосіб страйкарі хочуть змусити керівництво підприємства прояснити майбутнє заводу, повідомила в неділю, 8 вересня, бельгійська інформагенція Belga.

Поки цього не станеться, жоден автомобіль не покине завод, застерегли учасники акції. Тим часом керівництво заводу Audi не готове змиритися з таким шантажем і погрожує звернутися до поліції, якщо ключі не повернуть до полудня 9 вересня. У компанії запевняють, що відповідальних за викрадення ключів можна встановити за допомогою записів з камер відеоспостереження.

У липні компанія Audi оголосила, що не виключає закриття заводу в Брюсселі. Причиною такого кроку називали млявий попит на електрокари-позашляховики Q8 e-tron, що випускаються на потужностях заводу. Дотепер на підприємстві працювало близько трьох тисяч осіб, уточнює інформагенція dpa.

Утім, занепокоєння працівників компанії ще більше посилилося минулого вівторка, коли материнська компанія Audi - Volkswagen - оголосила, що в найближчі роки жодна інша модель не буде вироблятися в Брюсселі. За словами профспілки, працівники відреагували на це зупинкою роботи протягом останніх кількох днів, не даючи можливості відновити виробництво після літніх канікул. Основний день протесту запланований на 16 вересня.

Источник: DW
09.09.2024
#audi