Sisu відправила першу партію нових броньовиків GTP для армії Швеції

Управління матеріального постачання ЗС Швеції (FMV) отримало перші автомобілі типу GTP від фінського виробника комерційної техніки постачальника Sisu. Нові машини представлені двома версіями - бронемашиною на 10 осіб і варіантом із 5-місцевою кабіною та бортовою платформою з тентом. Автомобіль має балістичний захист стандарту STANAG 4569 Level 1, який забезпечує захист від куль калібру 7,63 та 5,56 мм.

«Машини, які ми зараз отримали, в основному являють собою балістично захищені повнопривідні вантажівки повною масою до 16,5 тонн. У них спільне базове шасі, на якому можна змінювати модулі і таким чином створювати нові варіанти. Концепція машини з різними модулями нагадує аналог під назвою SEP», - розповідає Генрік Сундберг, менеджер FMV.

У Швеції ці броньовики матимуть позначення TGB24, а FMV почне постачати їх збройним силам цієї осені.

«Наразі триває перевірка машин, а в листопаді FMV буде проведено навчання особового складу», - каже Генрік Сундберг.

Нові броньовики були закуплені спільно з Фінляндією в рамках угоди про спільну безпеку, можливості спільної експлуатації, виробництва і використання транспортних засобів.

«Завдяки цій угоді з'явилася можливість знизити витрати на розробку та кінцеву вартість під час розміщення спільних замовлень», - каже Мікаель Агрен Бернер, керівник відділу колісних транспортних засобів FMV. - «Це хороший приклад вдалого шведсько-фінського оборонного співробітництва».

Загалом Швеція і Фінляндія замовили понад 260 машин у різних виконаннях, включно з варіантами з одномісцевою кабіною, шасі для ЗРК, штабними та медичними машинами, а також іншими модифікаціями, які будуть поставлені збройним силам.

Бронемашину Sisu GTP (TGB24) розробили 2019 року, вона оснащена 6-циліндровим дизельним мотором Mercedes-Benz OM926 потужністю 230 кВт/313 к.с. Він дає змогу розганяти машину до 100 км/год, а запас ходу досягає 700 км. Машина має розміри 6/2,5/2,55 м, а колісна база сягає 3,8 м. Завдяки кліренсу в 0,4 м всюдихід здатний долати серйозне бездоріжжя і броди до 0,85 м.

Источник: Авто Центр
Фото: FMV
21.08.2024
#Чп