Сімейство Ford Mustang поповниться седаном та крос-купе

Керівники Ford поділилися найближчими планами компанії, де, серед іншого, згадується розширення сімейства Mustang седаном Mach 4 та повнопривідним крос-купе. За даними Automotive News, обидві машини підуть у серію з бензиновими двигунами.

Керівництво «блакитного овалу» вважає, що ідея подвоїти ставку на Mustang вдала, адже конкуренти від маслкарів де-факто відмовилися. Проєкт Chevrolet Camaro закритий, а Dodge Charger перейшов на електротягу й втратив V8.

Подробиць про проєкти седана та крос-купе поки небагато. За попередніми даними, Mustang з повним приводом можна вважати аналогом Porsche 911 Dakar, а седан Mach 4 збереже присадкуватий силует. Також на підході спецверсії актуальних маслкарів: кабріолет з V8 та «механікою», а також «молодше» купе з форсованим турбомотором EcoBoost.

Цікаво, що лише три місяці тому гендиректор Ford Джим Фарлі обіцяв, що шаленої кількості модифікацій у Mustang не буде, а кросовери та позашляховики у сімействі ніколи не з'являться. А ось розробку седана керівник Ford вже тоді вважав за вдалу ідею: схоже, над проєктом працюють давно.

Источник: Мотор
Фото: Ford
21.08.2024
#ford