Шпигуни помітили Audi RS5 Avant 2026 під час тестів

Компактний представницький спортивний універсал помітили на дорозі під час тестувань. Шпигунам вдалось зробити декілька якісних фото майбутньої новинки.

Так, це дійсно саме RS5, і саме він стане наступником актуального RS4 Avant. Річ у тому, що Audi уклала угоду про нове маркування своїх моделей. Саме тому, нові електричні моделі позначають парними числами, а автомобілі з ДВЗ - непарними.

На шпигунських фото помітно, що прототип RS5 є прямим нащадком актуального RS4. Він має схожі пропорції кузова, але свіжіший дизайн. Розташовані по центру вихлопні труби є пікантними самі по собі, а великі колісні арки додають прототипу привабливості.

Авто оснастили стильними легкосплавними дисками з п'ятьма спицями, та широкою гумою. На задньому лівому крилі є ледь помітний люк для зарядного порту - річ у тім, що майбутній універсал буде плагін-гібридом.

Відомо, що майбутня новинка буде мати двигун V6 з подвійним турбонаддувом. Платформа, що лежить в основі ефектного універсала, є останньою еволюцією платформи Volkswagen Group MLB.

Однак, експерти досі сперечаються, чи отримає RS5 Avant потужність в понад 600 к.с. Такий показник цілком вірогідно можна досягти, адже електродвигун, що використовується в гібридній установці, додає декілька сотень кінських сил.

Проте, навряд чи серійний автомобіль дійсно матиме таку потужність, адже RS4 зараз також пропонується з двигуном V6 потужністю 450 к.с. Саме тому, варто очікувати, що новий RS5 Avant буде однозначно потужнішим за актуальну модель, орієнтовно на 100 кінських сил.

RS 5 Avant, безумовно, буде коштувати на кілька тисяч дорожче, ніж його попередник. У Німеччині RS 4 Avant покоління B9 зараз продається за 87 500 євро. Його прямий конкурент - Mercedes-Benz C63 коштує 116 960 євро. Остаточну ціну за RS5 Avant ми дізнаємось лише коли модель презентують у 2025 році.

Источник: 24tv.ua
Фото: Autoevoluthion
31.01.2024
#audi#шпигунські фото