Шахраї продають підроблені посвідчення водія від імені працівників сервісних центрів МВС

Шахраї під виглядом працівника сервісних центрів МВС Києва на ім'я «Софія Бойко» пропонують купити посвідчення водія та отримати документ поштою. Спілкуються в телефонних месенджерах Telegram, Viber, WhatsАpp. Клієнтам обіцяють водійський документ без складання іспитів.

Для того, щоб увійти в довіру, шахраї надають численні фото з використанням службового бейджу, айдентики та кольорів сервісних центрів МВС, що зроблені за допомогою комп'ютерних програм.

«Найчастіше злочинці використовують світлини, зроблені 2016 року на відкритті сервісного центру МВС в місті Сєвєродонецьк Луганської області. Дівчина на фото - це колишня співробітниця структури Головного сервісного центру МВС, не має жодного відношення до фейкового адміністратора й ніколи в минулому не обіймала таку посаду. Наразі вона тривалий час перебуває за кордоном. Її справжнє ім'я та прізвище не Софія Бойко. Наразі регіональним сервісним центром ГСЦ МВС в м. Києві сформовано та подано до поліції заяву про вчинення злочину», - розповів заступник начальника регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в м. Києві Олександр Бойко у коментарі журналістам телеканалу Рада.

Сервісні центри МВС наголошують:

Источник: Головний сервісний центр МВС
Фото: ГСЦ МВС
10.08.2024
#кримінал