«Прикриваючись» благими намірами. Continental відновив виробництво шин у Калузі

Німецький виробник автомобільних шин Continental тимчасово відновив виробництво на заводі у російському місті Калуга. Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву компанії.

У заяві йдеться, що такий крок компанія зробила, побоюючись «кримінально-правових наслідків» для своїх російских співробітників у разі невиконання зобов'язань.

Компанія пішла на такий крок незважаючи на те, що є дуже велика ймовірність того, що ці «співробітники», або їх значна частина, відверто підтримують російське вторгнення в Україну, а їх родичі, що знаходяться в лавах російскої арміі, скоюють воєнні злочини на теріторії нашої країни.

«Наші співробітники та менеджери в Росії зіткнуться з серйозними кримінальними наслідками, якщо ми утримаємося від задоволення місцевого попиту», - заявили в компанії.

З якими звинуваченнями може потенційно зіткнутися керівництво компанії у Росії, у заяві не сказано. Скоріш за все, це просто «притягнутий за вуха» інформаційний привід для «відбілювання своєї репутації» виробником. Також виникає притання: На скільки велика ймовірнисть того, що цей «кейс» будуть використовувати російскі спецслужби або інші іноземні виробники для нібито «примусового» повернення на російський ринок?

20.04.2022
#шини та диски