Представлено версії JCW хетчбека та кабріолета MINI з ДВЗ

Британська компанія MINI презентувала хетчбек і кабріолет у топовому виконанні John Cooper Works. Новинки виділяються яскравим дизайном і отримали низку оновлень у техніці.

Незабаром після дебюту електричної версії MINI John Cooper Works Electric, компанія підготувала варіанти для фанів традиційних двигунів внутрішнього згоряння. MINI John Cooper Works доступний із тридверним кузовом хетчбек або у варіанті з м'яким тканинним верхом.

Під капотом новинки розташовується добре знайомий 2-літровий 4-циліндровий бензиновий мотор із турбонаддувом. Він має у своєму активі 170 кВт/231 к.с. потужності та 380 Нм (+60 Нм) крутного моменту. У парі з ним працює виключно 8-ступінчаста роботизована коробка передач з двома зчепленнями, яка відправляє всю міць мотора до передніх коліс.

За даними виробника, розгін від 0 до 100 км/год займає 6,1 секунди для хетчбека і 6,4 секунди для трохи важчого кабріолета. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 250 і 245 км/год відповідно.

Найбільш помітною зовнішньою відмінністю новинки є центральна вихлопна труба на задньому дифузорі. Гальмівні супорти, корпуси дзеркал, дах (у хетчбека) і вставки в бамперах пофарбовані в яскраво-червоний відтінок Chili Red. Крім того, новинки прикрасили логотипами JCW на задніх дверях. Покупці зможуть обирати між 17- та 18-дюймовими легкосплавними дисками, а в палітрі кольорів з'явився новий варіант Copper Grey.

Цікаво, що кабріолет успадкував від попередника великі задні ліхтарі, а на хетчбеку вони вже нового зразка.

Головною родзинкою інтер'єру є великий круглий OLED-дисплей, який тепер є спільною рисою всього модельного ряду MINI. Специфічні деталі JCW включають спортивні сидіння і рульове колесо, а також чорну оббивку з червоними акцентами. Устаткування доволі щедре, включно з аудіосистемою Harman Kardon і розширеним списком систем ADAS.

Новий MINI John Cooper Works буде випускатися на заводі компанії в Оксфорді, а перші екземпляри відправляться до покупців на початку 2025 року. Ціни стартують з $40480 за хетчбек і з $45670 - за кабріолет.

Источник: Авто Центр
Фото: BMW
24.10.2024
#mini