Pininfarina показала 1900-сильний гіперкар Battista Targamerica

Італійське дизайнерське ательє Automobili Pininfarina представило на «Тижні швидкості» в Каліфорнії ексклюзивний родстер Battista Targamerica. Електричний гіперкар виготовлено в єдиному екземплярі, він має у своєму арсеналі 1900 к.с.

Автомобіль створено на замовлення відомого заможного американського колекціонера і великого шанувальника творчості компанії Pininfarina. Головна відмінність новинки полягає в тому, що це перший родстер на базі моделі Pininfarina Battista.

Майстри італійського ательє провели велику роботу, щоб забезпечити кузову новинки необхідну жорсткість, а також допрацювали дизайн задньої частини машини. Крім перероблених зовнішніх панелей кузова, компанії довелося змінити несучий монокок із вуглецевого волокна.

Ексклюзивний родстер отримав двоколірне забарвлення з використанням сріблястого відтінку Argento Liquido Gloss і блакитного Iconica Blu Gloss за мотивами 1986 Ferrari Testarossa Spider, яку побудували на замовлення Джанні Аньєллі (Gianni Agnelli).

Смужки Iconica Blu під заднім крилом було намальовано вручну. Ще один особливий штрих - унікальні керамічні поліровані литі диски з чорними анодованими алюмінієвими центральними ковпаками і п'ятиспицевим дизайном.

Інтер'єр вирізняється коричневою шкіряною оббивкою, що контрастує з чорною шкірою на приладовій панелі та кермовому колесі. Підголівники прикрасив фірмовий логотип F, а між сидіннями встановлено пам'ятну декоративну табличку.

У комплекті до машини компанія підготувала індивідуальний комплект дорожніх сумок із тієї самої шкіри, що використовується в оздобленні салону і прикрашена тисненням у вигляді силуету Battista Targamerica.

Головною родзинкою інтер'єру є індивідуальний тримач для сигар і х'юмідор, створені спеціально для клієнта. Він вміщує до трьох сигар і має підсвітку, яка змінюється залежно від обраного режиму водіння.

Pininfarina Battista Targamerica має електричний силовий агрегат, створений компанією Rimac. Чотири електродвигуни забезпечують загальну потужність 1398 кВт/1900 к.с. і крутний момент 2340 Нм, а ємність акумулятора становить 120 кВт.год.

За даними Pininfarina, розгін від 0 до 100 км/год займає менше 2 секунд, а максимальна швидкість перевищує позначку 300 км/год.

Источник: Авто Центр
Фото: Automobili Pininfarina
16.08.2024
#новинки