PEUGEOT на Паризькому автосалоні 2024 року представив власну гаму 100% електромобілів

Информация размещена на правах рекламы или нашими партнерами:

Таким чином, Бренд PEUGEOT демонструє чіткий план реалізувати власну мету - стати лідером ринку електромобілів серед основних європейських авто-брендів. Наприклад, уже сьогодні PEUGEOT є лідером ринку електромобілів у Франції (легкові моделі та комерційні фургони LCV), а також загальноєвропейським лідером серед електромобілів В-класу завдяки успіху PEUGEOT E-208.

Щоб допомогти своїм клієнтам у переході на транспорті засоби з нульовим рівнем викидів вихлопних газів, Бренд PEUGEOT реалізує стратегію, коли кожна ключова модель пропонується як повністю 100% електрична або з гібридним силовим агрегатом. Таку унікальну ринкову пропозицію вдалось реалізувати завдяки використанню мульти-енергетичних платформ STLA від Концерну Stellantis.

Крім того, Бренд PEUGEOT реалізує програму ALLURE CARE для повного спокою своїх клієнтів. Програма ALLURE CARE передбачає додаткове гарантійне покриття терміном 8 років або 160 000 кілометрів на електромотор, головні електричні та механічні компоненти електромобіля. Це покриття чудово доповнює основну гарантію на акумулятор електромобіля, що діє протягом 8 років або 160 000 кілометрів. Також передбачено сервісне обслуговування лише раз на 2 роки або 25 000 кілометрів. Бренд PEUGEOT є першим серед європейських виробників, хто пропонує такі умови.

Нарешті, варто відзначити залучення Брендом PEUGEOT найсучасніших інновацій для власних електромобілів та комфорту клієнтів: система планування маршруту з урахуванням наявних зарядних станцій та технологія ChatGPT, що використовує генеративний штучний інтелект (AI) для відповідей на різноманітні питання водія або пасажирів.

А тепер більше детально про головні моделі Бренду, що представлені на стенді PEUGEOT під час проведення Паризького автосалону 2024 року.

Новий PEUGEOT E-2008: жвавий, прудкий, динамічний компактний кросовер

Приваблива зовнішність та гарний салон сприяли успіху електричного кросовера PEUGEOT E-2008 одразу з моменту його появи на ринку. Сьогодні цей компактний електричний кросовер може похизуватись оновленим дизайном та більш потужним двигуном, що розвиває 115 кВт (156 к.с.) і забезпечує динамічний рух без вихлопних газів. Крім того, Новий PEUGEOT E-2008 отримав збільшений акумулятор, що дозволило суттєво наростити запас ходу - до 406 км (WLTP).

Виразний дизайн в поєднанні з функціональністю

Новий PEUGEOT E-2008 отримав помітно змінений дизайн, який відповідає новому стилю Бренду PEUGEOT: пізнаваний «світловий підпис» трьома вертикальними лініями у вигляді кігтів, що розміщені в глянцево-чорних панелях всередині переднього бамперу. Привабливий загальний дизайн підкреслює індивідуальність PEUGEOT E-2008 та його міцність справжнього SUV-кросовера. Версія GT додатково вирізняється фарами з трьома оптичними модулями та двокольоровим фарбуванням кузова з контрастним чорним дахом.

Нові задні LED-ліхтарі, що є стандартним оснащенням для всіх версій PEUGEOT E-2008, заново втілюють вже традиційний дизайн «трьох кігтів». Тепер вони являють собою три подвійні горизонтальні смужки, що виглядають дуже елегантно та візуально розширюють кузов.

Всі версії PEUGEOT E-2008 відтепер пропонують нову лінійку матеріалів та тканин для оздоблення сидінь, серед іншого - варто відзначити оздоблення «Алькантара» для версій GT. Салон електричного кросовера PEUGEOT E-2008 у виконанні GT також пропонує фонове освітлення, яке можна налаштувати за власним смаком та обрати один з восьми багажних кольорів.

Салон PEUGEOT i-Cockpit як інструмент для отримання максимального задоволення від водіння

Усі версії електричного кросовера PEUGEOT E-2008 мають сучасні мультимедійній системи PEUGEOT i-Connect або PEUGEOT i-Connect Advanced (в залежності від рівня комплектації), які керуються через центральний 10-дюймовий сенсорний дисплей. Також він поєднує елементи керування аудіо-системою, клімат-контролем, телефоном тощо.

Особливістю салону PEUGEOT i-Cockpit є компактне кермо - воно забезпечує унікальну точність керування для отримання справжнього задоволення від водіння. Кермо містить елементи керування мультимедійною системою, регулятори гучності, активацію голосових команд тощо.

Новий рівень автономності та швидкості зарядки

Виступаючи одним з піонерів повністю 100% електричних кросоверів сегменту B-SUV, Новий PEUGEOT E-2008 пропонує електромотор збільшеної потужності (115 кВт/156 к.с.), а також збільшений акумулятор ємністю 54 кіловат-години. Завдяки таким покращенням та оновленням, відтепер запас ходу Нового PEUGEOT E-2008 сягає 406 км (за правилами замірів WLTP у комбінованому циклі).

Для електричного кросовера PEUGEOT E-2008 доступні два типи вбудованих бортових зарядних пристроїв, які відповідають усім потребам клієнтів. У стандартній комплектації електромобіль оснащено зарядним пристроєм потужністю 7,4 кВт, а у якості опції пропонується трифазний зарядний пристрій потужністю до 11 кВт.

Орієнтовний час зарядки акумулятора в межах від 20% до 80% його номінальної ємності становить лише 30 хвилин, за умови використання зарядної станції постійного струму з максимальною потужністю 100 кВт. За умови заряджання від блоку WallBox потужністю до 7,4 кВт, повний час зарядки акумулятора становить 4 години 40 хвилин.

Завдяки новим камерам HD-формату, Новий PEUGEOT E-208 значно полегшує паркування. Крім того, електричний кросовер пропонує сучасні системи, що гарантують просте та безпечне водіння: адаптивний круїз-контроль із функцією Stop&Go, систему автоматичного екстреного гальмування з функцією попередження про можливе зіткнення, розширену систему розпізнавання дорожніх знаків, контроль рядності руху з можливість корекцією траєкторії, систему виявлення втрати уваги водія, моніторинг «сліпих зон» дзеркал заднього огляду тощо.

Новий PEUGEOT E-3008: електричний SUV-фастбек нового рівня

Новий PEUGEOT E-3008 - динамічний кросовер-фастбек від PEUGEOT, який одразу привертає увагу завдяки своєму надсучасному дизайну, новому салону Panoramic i-Cockpit з вигнутим широкоформатним 21-дюймовим дисплеєм, а також найкращим технічним показникам в його сегменті. Паризький автосалон 2024 року став місцем дебюту PEUGEOT E-3008 у версії Long Range, яка пропонує запас ходу до 700 км (за правилами вимірювань WLTP у комбінованому циклі), що є найкращим показником запасу ходу на ринку SUV-кросоверів такого ринкового сегменту. Наразі PEUGEOT E-3008 - це єдиний електричний кросовер у своєму класі, що здатний доїхати від Парижу до Ніцци лише з двома зупинками на підзарядку.

Новий PEUGEOT E-3008 виводить розуміння «креативного дизайну» на новий рівень

Електричний кросовер PEUGEOT E-3008 чудово поєднує контури моделі SUV-класу та динамічні лінії кузову фастбек. Вражаючий аеродинамічний силует (Cx=0,28) поєднав в собі зовнішню елегантність, технологічну ефективність, акустичний комфорт. Електричний кросовер PEUGEOT E-3008 наразі є одним з найкомпактніших у своєму класі C-SUV, але при цьому він забезпечує гарний простір в салоні, комфортне розміщення водія та пасажирів, великий багажник.

Новий PEUGEOT E-3008 може похвалитися оригінальним дизайном передньої частини, що виконана у новому фірмовому стилі Бренду. Пізнаване оформлення з трьома «кігтями» все також займає своє почесне місце попереду, але форма основних фар та передня решітка радіатора повністю нові. Так, передня частина побудована навколо нового логотипу PEUGEOT, а оформлення решітки радіатора виконано в кольорах кузова, завдяки чому решітка візуально зливається з корпусом електромобіля.

Розкішна задня частина Нового PEUGEOT E-3008 випромінює динамічний стиль, підкреслений культовим дизайном ліхтарів, які на версії GT ще й виконані у 3D-формі. Водночас, задня частина кузова забезпечує достатньо місця на другому ряду сидінь та дає великий багажник на 520 літрів.

Новий салон PEUGEOT Panoramic i-Cockpit пропонує неперевершену архітектуру з кількома вражаючими елементами. Наприклад, вигнутим 21-дюймовим панорамним HD-дисплеєм, що простягнувся лівої частини салону до правого краю центральної консолі. Також варто відзначити фонове підсвічування салону з можливістю вибору одного з восьми кольорів - це світло ефектно відображається в елегантному алюмінієвому оздобленні, що охоплює передню панель салону та плавно переходить на дверцята.

Електромобіль PEUGEOT E-3008 підтверджує репутацію Бренду PEUGEOT щодо чудової керованості на дорозі та здатності дарувати справжнє задоволення від водіння. Нова платформа STLA Medium розроблена так, щоб забезпечити динамічний стиль керування та максимум зчеплення з дорогою. Центр ваги додатково знижений у порівнянні зі звичайними автомобілями завдяки акумулятору, що розташований знизу кузова в межах колісної бази.

Компактний електричний кросовер PEUGEOT E-3008 особливо зручний для міської їзди - завдяки найкращому радіусу розвороту (10,6 м) серед інших кросоверів у своєму класі, а також завдяки нульовому рівню викидів вихлопних газів у поєднанні з миттєвими реакціями електромотору.

Бренд PEUGEOT робить наступний крок до напівавтоматичного водіння завдяки системі Drive Assist Plus, що також доступна для Нового доступній на PEUGEOT E-3008. Ця система полегшує водіння на автострадах та швидкісних шосе, використовуючи адаптивний круїз-контроль (з функцією Stop&Go), систему попередження про виїзд зі смуги руху з функцією напівавтоматичної зміни смуги руху, рекомендації щодо дотримання швидкісного режиму, отримані на основі дорожніх знаків та даних від навігаційної системи - і, таким чином, дозволяє рухатись в майже автономному режимі, що значно зменшує ментальне навантаження на водія.

Безпрецедентна продуктивність електричного приводу

Електричний купе-подібний кросовер PEUGEOT E-3008 є першою моделлю, яка використовує нову платформу STLA Medium від Концерну Stellantis. Завдяки цій платформі, вдалось розмістити рекордно велику акумуляторну батарею (ємністю до 98 кіловат-годин) в межах колісної бази довжиною 2,73 метра. Таким чином, вдалось створити доволі компактний 4,54-метровий електричний кросовер PEUGEOT E-3008 з найкращим у своєму класі запасом ходу - до 700 км!

З моменту ринкового запуску, Новий PEUGEOT E-3008 пропонує вибір серед трьох варіантів двигунів та різні типу приводу, що дозволяє відповідати різноманітним потребам і запитам клієнтів:

Високовольтна літій-іонна акумуляторна батарея розміщена під підлогою, в межах колісної бази. Акумулятор працює з номінальною напругою до 400 вольтів та має хімічний склад елементів типу NMC (нікель, марганець, кобальт).

Електричний кросовер PEUGEOT E-3008 уже в стандартній комплектації оснащено трифазним бортовим зарядним пристроєм потужністю 11 кВт для заряджання від джерел змінного струму. Також передбачена можливість заряджання від джерел постійного струму з потужністю до 160 кВт, що дозволяє зарядити акумуляторну батарею в межах від 20% до 80% лише за 30 хвилин (для стандартної версії моделі) або навіть лише за 27 хвилин (для версії Long Range).

Нарешті, варто відзначити триступеневу систему рекуперативного гальмування, яка допомагає знижувати швидкість з одночасним накопиченням енергії. Причому інтенсивність спрацювання рекуперації гнучко регулюється пелюстками під кермом, що дозволяють обирати один з трьох доступних рівнів рекуперації.

Новий PEUGEOT E-3008 був розроблений з урахуванням максимально екологічного підходу до виробництва. Серед іншого, це означає використання понад 500 кг екологічних матеріалів: перероблений пластик, сталь та алюміній. Новий PEUGEOT E-3008 був розроблений у Франції та буде виготовлятись у Франції - на історично відомому заводі PEUGEOT в місті Сошо.

Новий PEUGEOT E-5008: унікальна пропозиція на ринку: електричний 7-місний кросовер

Це справді унікальна пропозиція на ринку: найбільший кросовер від Бренду PEUGEOT з просторим 7-місним салоном та повністю 100% електричним приводом і запасом ходу до 668 км (змішаний цикл WLTP). Новий PEUGEOT E-5008 поєднав комфорт, простір, модульність, технологічні інновації - усе для винятково позитивного досвіду від кожного кілометру та кожної миті водіння.

Впевнений дизайн, вишуканий салон

Новий PEUGEOT E-5008 демонструє сильний характер справжнього SUV-кросовера, який надихає своєю міцністю та дарує відчуття безпеки, демонструє динамічний силует та впевнений вигляд. Висока поясна лінія Нового PEUGEOT E-5008, виражені «плечі» та значні розміри (довжина 4,79 м; ширина 1,89 м; висота 1,69 м) створюють яскраве та незабутнє враження його присутності на дорозі.

Дизайн PEUGEOT E-5008 буквально втілює рух. Нахил заднього скла підкреслюється вишуканими боковими молдингами, а передня частина з новим «світловим підписом» фар та інтегрованою решіткою радіатора в колір кузова роблять вигляд кросовера цілісним та динамічним.

Новий салон PEUGEOT Panoramic i-Cockpit пропонує неперевершену архітектуру з кількома характерними елементами. Наприклад, вигнутим 21-дюймовим панорамним HD-дисплеєм, що простягнувся від лівої частини салону до правого краю центральної консолі. Також одним з ключових елементів салону PEUGEOT i-Cockpit завжди було його компактне кермо, яке цього разу значно перероблено та може запропонувати ще більший комфорт під час водіння. Нарешті, варто відзначити фонове підсвічування салону з можливістю вибору одного з восьми кольорів.

Керувати електромобілем PEUGEOT E-5008 дуже легко. Завдяки динамічному характеру та ретельно налаштованому шасі, він гарно маневрує та чудового почувається на великих автострадах. Радіус розвороту складає лише 11,2 м, що полегшує маневрування в умовах міста.

Бренд PEUGEOT робить наступний крок до напівавтоматичного водіння завдяки системі Drive Assist Plus, що також доступна для Нового PEUGEOT E-5008. Ця система полегшує водіння на автострадах та швидкісних шосе, використовуючи адаптивний круїз-контроль (з функцією Stop&Go), систему попередження про виїзд зі смуги руху з функцією напівавтоматичної зміни смуги руху, рекомендації щодо дотримання швидкісного режиму, отримані на основі дорожніх знаків та даних від навігаційної системи - і, таким чином, дозволяє рухатись в майже автономному режимі, що значно зменшує ментальне навантаження на водія.

Новий PEUGEOT E-5008 пропонує надзвичайно комфортний 7-місний салон з великим запасом простору для ніг на другому ряду сидінь, а також додатковий третій ряд сидінь. Другий ряд сидінь являє собою диван зі спинкою, розділеною в пропорції 40/20/40, що забезпечує найкращі варіанти трансформації салону. Система Easy Access дозволяє легко дістатися до третього ряду, де передбачені м'які сидіння з окремими спинками та регульованими підголівниками.

Варто відзначити багажник моделі PEUGEOT E-5008, що пропонує корисний об’єм 916 літрів (або 748 куб дм за нормативом VDA) при стандартній конфігурації з 5-місним салоном. За умови розкладеного третього ряду та 7-місного салону, об’єм багажного відділення складає 348 літрів (або 259 куб дм за нормативом VDA). За умови складеного другого та третього ряду сидінь та 2-місного салону, об’єм багажного відділення збільшується до 2 232 літрів (1815 куб дм за нормативом VDA).

Еталонна продуктивність електричного приводу

Новий електричний кросовер PEUGEOT E-5008 з моменту свого ринкового запуску пропонує вибір з трьох варіантів двигунів та різні варіанти типу приводу, що дозволяє відповідати різноманітним потребам та запитам клієнтів:

Високовольтна літій-іонна акумуляторна батарея розміщена під підлогою, в межах колісної бази. Акумулятор працює з номінальною напругою до 400 вольтів та має хімічний склад елементів типу NMC (нікель, марганець, кобальт).

Електричний кросовер PEUGEOT E-5008 вже в стандартній комплектації оснащено трифазним бортовим зарядним пристроєм потужністю 11 кВт для заряджання від джерел змінного струму. Також передбачена можливість заряджання від джерел постійного струму з потужністю до 160 кВт, що дозволяє зарядити акумуляторну батарею в межах від 20% до 80% лише за 30 хвилин (для стандартної версії моделі).

Найкращий показник ємності акумулятора та запасу ходу для свого класу

Кросовер PEUGEOT E-5008 використовує нову платформу STLA Medium від Концерну Stellantis, проте у дещо збільшеному варіанті порівняно з вже відомим PEUGEOT E-3008. Така платформа забезпечує можливість встановлення в межах колісної бази тягового акумулятора з рекордною ємністю - до 96 кіловат-годин. Разом з високоефективними електродвигунами та чудовою аеродинамікою, усе це забезпечує Новому PEUGEOT E-5008 найкращі показники запасу ходу в своєму сегменті - до 668 км (за правилами вимірювального циклу WLTP).

Новий PEUGEOT E-5008 був розроблений з урахуванням максимально екологічного підходу до виробництва. Серед іншого, це означає використання понад 500 кг екологічних матеріалів: перероблений пластик, сталь та алюміній. Новий PEUGEOT E-5008 був розроблений у Франції та буде виготовлятись у Франції - на історично відомому заводі PEUGEOT в місті Сошо.

Новий PEUGEOT E-408: унікальний кузов-фастбек та повністю 100% електричний привод

Новий PEUGEOT E-408 святкує власну світову прем’єру на Паризькому автосалоні 2024, та пропонує поєднання надзвичайно привабливого стилю з надзвичайно високою ефективністю електромобіля. Таким чином, PEUGEOT E-408 є справді унікальною пропозицією у своєму сегменті.

Оригінальний та динамічний дизайн

Інноваційний дизайн кузова-фастбек Нового PEUGEOT E-408 ідеально відповідає сучасному характеру Бренду. Новий електромобіль демонструє динамічний профіль кузова та має висоту лише 1,48 метра у найвищій точці для оптимізації аеродинаміки. При цьому, кузов розташовано дещо вище, ніж зазвичай - збільшений кліренс підкреслює готовність новинки до пригод поза межами звичних шляхів.

Новий PEUGEOT E-408 використовує мульти-енергетичну платформа E-EMP2 (Efficient Modular Platform) з дуже великою колісною базою - аж 2,787 метра. Завдяки цьому вдалось не лише запропонувати просторий салон, але також повністю розмістити батарею під підлогою між колесами, в межах колісної бази. Таким чином, вдалось зберегти гарний внутрішній простів та знизити центр ваги, що має позитивно вплинути на задоволення від водіння під час динамічного маневрування.

Задоволення від водіння, задоволення від салону, задоволення від практичності

Новий PEUGEOT E-408 оснащений синхронним електродвигуном з постійними магнітами, який розвиває максимальну потужність 157 кВт (210 к.с.) та крутний момент 345 Нм. Якщо врахувати миттєві реакції та прискорення електромотору, то ці показники вже обіцяють задоволення від кожного кілометру дороги. Варто зазначити, що електродвигун виробляється у Франції, в місті Тремері, на спільному підприємстві STELLANTIS-NIDEC, а сам електромобіль PEUGEOT E-408 виробляється у Франції, на заводі PEUGEOT в місті Мюлуз.

Неперевершений салон виконано за концепцією PEUGEOT i-Cockpit та прикрашено компактним кермом - це забезпечує виняткову ергономіку і задоволення від водіння. Також для водія передбачена цифрова 10-дюймова 3D-панелб приладів, яка надає широкі можливості конфігурації та індивідуальних налаштувань. Інтер'єр нового PEUGEOT E-408 - це справжній взірець вишуканості. Приховане LED-освітлення пропонує вибір з восьми кольорів та ефектно підкреслює оздоблення салону вишуканими декоративними вставками та панелями з алюмінієвими панелями.

Також додатково було оптимізовано температурний та акустичний комфорт - наприклад, завдяки використанню більш товстого скла (3,85 мм) у бокових вікнах. Для забезпечення здорової атмосфери в салоні, Новий PEUGEOT E-408 оснащений системою AQS (Air Quality System), яка постійно контролює якість повітря та, за необхідності, автоматично активує рециркуляцію повітря. Крім того, електромобіль PEUGEOT E-408 вирізняється дуже просторим багажником - його об'ємом сягає 471 куб дм.

Ефективний акумулятор, можливості швидкого заряджання

Новий акумулятор електромобіля PEUGEOT E-408 має ефективну корисну ємність 58 кіловат-годин та складається з 18 модулів. Акумуляторна батарея виконана за технологією NMC 811 - це означає певний хімічний склад елементів акумулятора: 80% нікелю, 10% марганцю, 10% кобальту. Завдяки такому хімічному складу, вдається підвищити щільність накопичення енергії, що перетворюється у потенційне збільшення запасу ходу. Так, електромобіль PEUGEOT E-408 може запропонувати запас ходу до 453 км (за правилами заміру у комбінованому циклі WLTP), що задовольняє потреби більшості клієнтів в сегменті електромобілів C-класу.

Завдяки триступеневій системі рекуперативного гальмування, під час сповільнення можна накопичувати енергію та збільшувати потенційний запас ходу. Водій також може вибрати між трьома режимами водіння: NORMAL, SPORT, ECO.

Новий електромобіль PEUGEOT E-408 вже в переліку стандартної комплектації має тепловий насос, підігрів керма, підігріви передніх сидінь - все для того, щоб гарантувати оптимальний тепловий комфорт для водія та пасажирів, одночасно зі збереженням заряду акумулятора.

Новий PEUGEOT E-408 оснащено вбудованим трифазний зарядним пристроєм потужністю 11 кВт для роботи з джерелами змінного струму. Також передбачена можливість заряджання від джерел постійного струму. В такому випадку електромобіль PEUGEOT E-408 може приймати струм потужність до 100 кВт, що дозволяє зарядити акумуляторну батарею в межах від 20% до 80% номінальної ємності за час трохи більше 30 хвилин - таким чином, запас ходу на 100 км можна додавати за час близько 10 хвилин.

PEUGEOT 9X8: гоночний болід, що втілює справжню французьку досконалість

Гібридний гіперкар PEUGEOT 9X8, який став почесним гостем Паризького автосалону 2024 та прикрасив стенд Бренду, продовжує спадщину легендарних PEUGEOT 905 та PEUGEOT 908 - переможців гонки «24 години Ле-Ман» в 1992, 1993, 2009 роках.

Таким чином, гоночний болід PEUGEOT 9X8 демонструє міцну присутність бренду в Чемпіонаті перегонів на витривалість WEC (World Endurance Championship) та ідеально втілює ідею французької досконалості в автомобільному спорті. Гіперкар PEUGEOT 9X8 є найбільш емоційним вираженням дизайну Бренду; але також - це справжня науково-дослідна лабораторія, яка дозволяє приносити технології, надійність, продуктивність гоночних болідів у серійні автомобілі Бренду.

Саме тому пристрасть PEUGEOT до автоперегонів можна вважати не лише емоційною, але й доволі раціональною. Автоспорт прискорює дослідження та розробки технічних рішень: перегони забезпечують перевірку інновацій набагато швидше, ніж звичайний графік тестової роботи. Економічність, надійність, продуктивність, безпека – багато важливих якостей, від початку були розроблених для гонщиків, згодом реалізуються в звичайних автомобілях та стають доступними звичайним водіям. Сильна конкуренція на автомобільному ринку вимагає від Бренду PEUGEOT досконалості в усьому - і автоспорт дозволяє досягнути цієї досконалості якомога швидше.

Переглядайте новини Бренду на офіційному українському сайт PEUGEOT, щоб серед перших дізнаватись про появу автомобільних новинок в Україні, або завітайте до онлайн-складу PEUGEOT та обирайте серед автомобілів, які вже доступні в Україні просто тут і зараз.

Источник: PEUGEOT
23.10.2024
#peugeot#автошоу#париж