«Перекупи» знайшли рішення, як обійти великі податки при продажі авто

Після декількох днів «паніки» «перекупи» знайшли тимчасове рішення. Суть його полягає в тому, що авто з власника, який вже мав на протязі року одну чи більше угод, потрібно переоформити на родича, у якого не було продажі авто в 2024 році.

Роблять це за даруванням, сплачуючи приблизно 2000-3500 грн, а далі вже «новий» власник спокійно продає авто, не сплачуючи податок. Схема трохи морочна, бо у «перекупів» повинно бути багато «бідних» родичів, які не мали автомобільних транзакцій. Або таких родичів повинні мати власники авто, які вирішать продати його через «перекупів».

Звісно, що це потребує часу та додаткових коштів, але поки це єдина дієва схема, як продати авто власнику, у якого були вже угоди на протязі року.

Цікаво, що після змін законодавства кількість перепродажів вживаних авто знизилася до 20%. Як бачимо - це невелика частка вживаного ринку, бо більшість громадян продають один авто на рік. Тобто, нова постанова вдарила саме по «перекупах», які користувалися «шпаринами» у законодавстві та мінімізували податки.

Источник: AUTO-Consulting
Фото: DPA
15.10.2024
#податки#авторинок