Наступне покоління BMW X5 G65 заплановано на серпень 2026 року

Попри те, що BMW X5 наступного покоління, відомий під кодовою назвою G65, вже бачили на численних рендерах і помічали під час тестів, очікувати на вихід автівки не варто ще принаймні два роки.

BMW вже завершила дизайн X5 G65 і продемонструвала його на дилерському заході в Лас-Вегасі на початку цього року. Але виробництво наступного покоління BMW X5 розпочнеться не раніше серпня 2026 року. Це означає, що більшість ринків не побачать новий X5 раніше кінця 2026 або початку 2027 року, пише BMW Blog.

Відомо, що дизайн нової автівки включатиме елементи концепції Neue Klasse Vision X. Водночас авто не буде прямою копією майбутнього iX3, що базується на концепті Vision X. Відмінності, зокрема, будуть замовлені тим, що G65 X5 побудовано на гнучкій платформі BMW CLAR, тоді як iX3 використовуватиме першу платформу NCAR для електромобілів.

Інсайдери кажуть, що новий BMW X5 2026-2027 отримає і різні високоякісні функції, що зазвичай зарезервовані для флагманських моделей, таких як X7, на кшталт автоматичних дверей.

Усередині салону можна буде побачити останню операційну систему BMW - імовірно під назвою iDrive 10 або iDrive X - разом із дисплеєм Panoramic Vision. З боку пасажира також з'явиться екран.

Двигун V8 залишиться опцією для певних комплектацій авто. Також буде гібридний варіант M60e xDrive. Модельний ряд включатиме і електричні моделі з різною продуктивністю. Найкраща версія, iX5 M70, матиме потужність не менше 600 кінських сил.

Источник: NV.UA
Фото: BMW Blog
09.10.2024
#bmw