На Monterey Car Week показали купе Elegend EL1

Анонсований три роки тому електрокар Elegend EL1 за мотивами ралійного Audi Quattro показали наживо на Monterey Car Week. Машина базується на вуглепластиковому монококу. Компоненти її силової установки запозичені у серійних Porsche і Audi, і віддача тут неабияка: 816 кінських сил і 1050 Нм крутильного моменту. Розгін до «сотні» у двомоторного EL1 (на етапі рендерів йшлося про три мотори) займає 2,8 секунди, максимальна швидкість - 300 кілометрів на годину.

Заснував фірму Elegend Маркус Хольцингер, чий батько розробляв стилістику оригінальної Audi Quattro. Сам Маркус якийсь час відповідав за дизайн екстер'єрів у Volkswagen. Потім пішов працювати в засновану батьком макетну майстерню HOTE Studio fur Produktdesign. А після вирішив зайнятися випуском власних автомобілів. Мова, звісно, не про масові моделі. Тираж EL1 буде обмежений 30 екземплярами, і кожен обійдеться власнику в 890 тисяч євро.

У планах Elegend - не зупинятися і випустити ще два електрокари в дусі Quattro, причому таким самим тиражем. Що це будуть за автомобілі, невідомо. Як варіант, Хольцингер може спробувати створити сучасні варіанти Audi Sport Quattro S1 ралійної Group B і напівміфічного прототипу Sport Quattro RS 002.

Источник: Мотор
Фото: CarBuzz
17.08.2024
#новинки