Mitsubishi Mirage знімають із виробництва попри високий попит

Бюджетний Mitsubishi Mirage знімуть із виробництва. Компактну модель припинять виготовляти до кінця нинішнього року. Про це заявив речник північноамериканського філіалу Mitsubishi Джеремі Барнс у коментарі виданню Car and Driver.

Причиною відмови від моделі є її вік - нинішнє покоління Mitsubishi Mirage дебютувало ще в кінці 2011 року. Як відомо, седан і хетчбек В-класу замінили модель Colt. Авто вже не відповідає сучасним стандартам безпеки.

Варто відзначити, що європейський ринок Mitsubishi Mirage покинув ще в 2021 році, адже на зміну йому прийшов відроджений хетчбек Colt. А за рік модель припинили продавати на батьківщині, в Японії.

Утім, у Північній Америці Mitsubishi Mirage залишається досить популярним. Справа в тім, що це найдешевше авто в США: хетчбек коштує від 17 840 доларів, а седан - від $18 940.

У 2024 році попит на Mitsubishi Mirage у Штатах підскочив одразу на 85,5%: за перше півріччя продали 9 862 авто зі скромним 78-сильним мотором. Попри це, нове покоління моделі наразі не планується.

Источник: Фокус
Фото: Mitsubishi
08.08.2024
#mitsubishi