Медикам на заміну стареньким «Нивам» прийшли Skoda Kodiaq

У двох прикордонних громадах Чернігівщини сімейні лікарі отримали в службове використання легкові автомобілі Skoda Kodiaq.

Машини адресно направлено лікарням Корюківської та Новгород-Сіверської територіальних громад. Про обновку в автопарках медзакладів сповістила Чернігівська ОВА.

Відтепер медики зможуть оперативніше та якісніше надавати пацієнтам необхідні послуги навіть у найвіддаленіших населених пунктах. Деякі села розташовані мало не впритул до кордону з агресором.

Оновлення автопарку лікарень сучасними та економічними автомобілями Skoda відбулося завдяки Програми розвитку Організацій Об'єднаних Націй (ПРООН) та за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery - Розширення можливостей громад в Україні».

«Увага до прикордонних громад, де постійно відбуваються обстріли - дуже важлива для нас. Ми впроваджуємо послугу мультидисциплінарного підходу - надання паліативної допомоги вдома. І цей легковий автомобіль - саме те, що потрібно нашій громаді. Особливо для доріг, які зазнали суттєвих пошкоджень під час війни», - акцентував голова Корюківської громади Ратан Ахмедов.

Такі автомобілі значно економніші за старенькі «Ниви». Якщо ВАЗівський всюдихід 2.0 л, 150 к.с., витрачає десь 10,2 л бензину на 100 кілометрів пробігу, то «Кодіак» з повний привід (4WD) - 5,7 літрів солярки чи 6,2 л в бензиновій версії мотора.

При цьому порівнювати кілька позицій з комфорту, систем допомоги водієві та безпеки не будемо, оскільки «Ниви» лишилися на рівні 80-х років минулого століття і таким переліком похизуватися не в змозі.

«Дійсно, наші громади розташовані в безпосередній близькості до ворога, зазнають щоденних обстрілів, транспортне сполучення практично відсутнє, особливо в двадцятикілометровій зоні від кордону. Важко добиратися до будь-яких установ, а тим паче, коли є проблеми зі здоров'ям. Одначе, ми намагаємося наші послуги наближати до людей. А, враховуючи можливості нашого бюджету, ці автівки для нас дуже цінна допомога», - погоджується з колегою Сергій Поливода, керуючий справами виконавчого комітету Новгород-Сіверської територіальної громади.

Источник: 24tv.ua
Фото: Чернігівська ОВА
02.09.2024
#Чп