Maserati відкликає сотні авто через непрацюючий датчик рівня палива

Компанія Maserati оголосила про відкликання 524 автомобілів GranTurismo і GranCabrio, випущених у період із 20 листопада 2022 року до 4 липня 2024 року, через несправність у програмному забезпеченні.

Проблема полягає в неправильній роботі дисплея рівня пального, який може показувати наявність бензину, коли його в баку вже немає. Це може призвести до несподіваної зупинки двигуна і, як наслідок, до аварії.

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху (NHTSA) повідомила, що несправність пов'язана з програмним забезпеченням модуля управління кузовом (BCM). Перші скарги на цей дефект були зафіксовані в липні 2023 року.

Maserati провела внутрішнє розслідування, щоб з'ясувати причину проблеми. Як виявилося, помилка викликана збоєм у програмному забезпеченні, а не механічними проблемами.

Станом на вересень 2024 року відомо про чотири звернення клієнтів і два випадки евакуації автомобілів, пов'язаних із цим дефектом. На щастя, постраждалих немає. Для усунення проблеми дилери компанії перепрограмують BCM, щоб запобігти помилковому відображенню рівня пального.

Источник: NV.UA
Фото: Maserati
01.10.2024
#maserati#виробничий брак