Maserati розкрила подробиці про трековий суперкар Project24

Новий середньомоторний спорткар Maserati MC20 стане основою для трекової моделі Project24, яку випустять обмеженим тиражем. Автомобіль, який не обмежений ні сертифікаційними вимогами до дорожніх моделей, ні рамками технічного регламенту, що регулюють характеристики гоночних машин, стане найекстремальнішим у лінійці італійської марки і разом з цим продемонструє можливості заводської програми персоналізації автомобілів Fuoriserie.

Другий зразок машини, який представлений поки що лише на комп'ютерних рендерах, пофарбований у темно-синій колір, доповнений елементами з незабарвленого вуглепластику, та прикрашений графікою у кольорах національного прапора Італії на дверях та корпусах дзеркал. Суперкар має 18-дюймові колеса із кріпленням центральною гайкою та світлодіодну оптику, причому ліхтарі виконані у формі тризубця.

Новинка отримає 3,0-літровий бензиновий турбомотор V6 Nettuno, який після доопрацювань видаватиме 750 кінських сил. Двигун буде поєднуватися з 6-ступінчастою секвентальною коробкою передач, крім того, задньопривідне купе оснастять механическим самоблокирующимся дифференциалом на провідній осі.

У оснащення увійдуть регульовані амортизатори та стабілізатори поперечної стійкості, карбон-керамічні гальма Brembo, каркас безпеки, вогнегасник та шеститочковий ремінь безпеки водія.

Як опції запропонують пасажирське крісло, камеру заднього виду, додасть систему моніторингу тиску в шинах та інше обладнання. Терміни прем'єри серійного Maserati Project24, який випустять у кількості 62 автомобілів, не названо. Обіцяно, що кожну машину зроблять індивідуальною у рамках програми Fuoriserie.

Источник: Мотор
01.10.2022
#maserati#тизер