Lotus покаже таємничий концепт Theory 1

Lotus анонсував швидку прем'єру загадкової новинки. Британська марка, що належить Geely, представить новий автомобіль 16 вересня. Назва Theory 1 натякає на те, що це буде концепт-кар. Серійним машинам Lotus полюбляє давати назви, що починаються на букву E: Eclat, Elite, Elise, Evora і так далі. Ймовірно, Theory виявиться провісником «товарного» спорткара, нині відомого під індексом Type 135.

На тизері видно активний задній спойлер, під ним - напис Lotus, обрамлений тонкими смугами світлодіодних ліхтарів. Слово Theory в назві натякає, що британці покажуть результат дизайнерського дослідження, який задасть вектор майбутній новинці.

Раніше Lotus оголосила, що працює над повністю електричним спорткаром Type 135, який, ймовірно, і стане «практичним» втіленням концепту. Електрокар, який виробник має намір зробити максимально легким, втілить у собі дух знятої з виробництва Elise і стане наступником Emira. В його основу може лягти модульна платформа E-Sports.

З'явиться «товарна» новинка не раніше 2027 року і за прогнозами коштуватиме близько 95 тисяч доларів.

Зараз Lotus випускає чотири автомобілі - паливний спорткар Emira, кросовер Eletre, ліфтбек Emeya і гіперкар Evija. Type 135, як очікується, стане ключовою моделлю лінійки.

Источник: Мотор
Фото: Lotus
14.09.2024
#lotus#тизер