Лондон передав Україні партію автівок, зібраних в рамках програми утилізації

В Україну прибули 20 автомобілів, які були передані в рамках лондонської програми утилізації в зоні наднизьких викидів (ULEZ). Про це повідомляє The Guardian. За інформацією газети, з моменту запровадження програми ULEZ було передано понад 100 автомобілів. Близько половини з них вже доставлено.

ULEZ (Ultra Low Emission Zone) - це зона наднизького викиду шкідливих речовин, що була запроваджена в Лондоні 2020 року. Люди, які їздять у цій зоні на транспортних засобах, що не відповідають мінімальним стандартам викидів, зобов'язані платити 12,50 фунтів стерлінгів на день.

За допомогою програми мешканці Лондона, представники малого бізнесу, приватні підприємці та благодійним організації можуть здавати на металобрухт автомобілі, що не відповідають екологічним стандартам, і отримувати за це гранти.

Як зазначає The Guardian, для того, щоб утилізований автомобіль був відправлений в Україну в рамках програми, він повинен виконувати певну функцію, наприклад, допомагати в наданні медичної допомоги або евакуації людей з небезпечних районів.

Источник: NV.UA
21.05.2024
#Чп