Lexus спроектував сад для медитацій

Lexus вже давно не обмежує себе одними автомобілями. Інтереси компанії дещо ширші та поширюються на яхти, літаки та квадроцикли. Але на садовій виставці Gardeners World Live в англійському Бірмінгемі компанія покаже щось унікальне - концепцію саду для медитацій, створену під натхненням від японських садів кансе-нива (kansho-niwa). Вони виникли під час Муроматі (1338–1568) під впливом дзен і сприймалися як «притулок душі».

Фактично це була форма тривимірного ландшафтного мистецтва. Сад треба було розглядати як картину, якою «дух подорожує очима». У саду kansho-niwa garden від Lexus використовуються техніки японської практики shinrin-yoku, тобто природної терапії. Уздовж доріжок з ефектом плавника посаджено пальчасті клени. На тлі дзеркальної стіни розташовані папороть диксонія, крупнолистовий бамбук, мюленбікія, різні трави, мох та каміння.

Також частиною композиції стане садовий будинок у стилі японських готелів ryokan. Будинок оточать плакучими вербами, традиційними «хмарними» деревами, виконаними у техніці топіарної стрижки, та чагарниками піттоспорум. На майданчиках перед садом красуватимуться електричний Lexus UX300e та новий NX450h+ з гібридною силовою установкою.

Источник: Lexus
13.06.2022
#lexus