Компанія Waymo показала автопілот шостого покоління

Компанія Waymo представила свою систему автономного водіння шостого покоління, яка обіцяє бути розумнішою, дешевшою та потужнішою за своїх попередників. Нова розробка має підвищити безпеку транспортного потоку, а також дозволити транспортним засобам подорожувати в нових умовах.

Зазначається, що Waymo Driver шостого покоління має 13 камер, шість радарів, чотири сенсори lidar і ряд зовнішніх аудіоприймачів. Вони «оптимізовані для більшої продуктивності при значно меншій вартості, без шкоди для безпеки». Зокрема, у Waymo заявили, що остання система забезпечує перекривання полів огляду навколо автомобіля та може виявляти об'єкти на відстані до 500 метрів.

Завдяки вдалому розміщенню датчиків, а також удосконаленню сенсорних технологій і моделям машинного навчання Waymo зміг використовувати менше датчиків, ніж попередні покоління. Незважаючи на це, менше насправді означає більше, оскільки компанія відзначила, що камери мають вищу роздільну здатність і технологія тепер може бачити на більшій відстані.

Що ще цікавіше, автопілот шостого покоління має нові можливості очищення датчиків. Це дозволить транспортним засобам пересуватися автономно навіть у сніг.

Незважаючи на те, що Waymo щойно представила нову систему, компанія заявила, що набір датчиків уже пройшов тисячі кілометрів тестування в реальному світі.

Источник: Autogeek
Фото: Carscoops
22.08.2024
#технології