Компанія Volkswagen готується до випуску електричного ID.GTI

Пройшов майже рік з того часу, як Volkswagen анонсував свої наміри випустити електричну версію ID.GTI. Концепт буде перетворено на серійну модель до 2026 року для європейського ринку. Volkswagen також мріє побачити цей гарячий хетчбек у США за ціною $25 000, але поки що це лише плани.

Тим часом журналісти з Motor1 Italy поспілкувалися з генеральним директором Volkswagen Томасом Шефером про перший GTI без двигуна внутрішнього згоряння. Шефер не пропустив можливості похвалити електричний GTI, зазначивши, що його підвіска і шасі «будуть на ще вищому рівні» порівняно з поточною бензиновою моделлю. Мета полягає в тому, щоб «створити автомобіль, який не тільки відзначається продуктивністю, а й захоплює в досвіді та керуванні».

Топменеджер також згадав, що автомобіль матиме GTI e-sound, тобто штучний звук двигуна, який передаватиметься через динаміки.

Варто зазначити, що концепт ID.GTI не є провісником електричного Golf GTI, а скоріше меншого автомобіля. Показаний минулого року на IAA Mobility у Мюнхені спортивний концепт був заснований на ID.2all, електричному хетчбеку розміром з Polo. В Європі досі продається Polo GTI з бензиновим двигуном - 2.0-літровим турбованим двигуном потужністю 204 к.с. До свого зняття з виробництва у 2023 році, ще менший up! GTI оснащувався 1.0-літровим турбованим трициліндровим двигуном потужністю 115 к.с.

Ще один повністю електричний Golf з'явиться не раніше кінця десятиліття, коли вийде дев'яте покоління. Поточна версія восьмого покоління Golf із бензиновими двигунами може продаватися до 2035 року, оскільки Volkswagen не виключає можливість одночасного продажу двох поколінь протягом кількох років.

Источник: SPEEDME
Фото: Motor1
05.08.2024
#volkswagen#електромобілі