Компанія Renault офіційно представила водневий концепт Embleme

На Паризькому автосалоні 2024 року компанія Renault представила новий концепт Embleme, який відображає амбітний підхід компанії до декарбонізації та екологічної мобільності. Цей сімейний електромобіль створено для зменшення викидів CO2 на 90% протягом всього життєвого циклу автомобіля.

Renault Embleme побудований на платформі AmpR Medium і поєднує електричний мотор із батареєю на 40 кВт.год та водневий паливний осередок, що забезпечує запас ходу до 1000 км. Завдяки цьому поєднанню, автомобіль є ефективним як для щоденних поїздок, так і для далеких подорожей, при цьому водневу заправку можна виконати лише за 5 хвилин.

Однією з ключових інновацій Embleme стало використання перероблених матеріалів і низьковуглецевих процесів виробництва. Концепт також використовує відновлювану енергію, демонструючи екологічну відповідальність. Дизайн автомобіля спрямований на максимальну оптимізацію аеродинаміки: замість традиційних дзеркал встановлені камери, ручки дверей заховані, а активний дифузор знижує опір повітря, що покращує ефективність.

Зі зниженою вагою до 1750 кг, Embleme є легшим за більшість гібридних та електричних кросоверів, що підвищує його продуктивність і зменшує енергоспоживання. Ця модель підтверджує лідерство Renault в інноваціях та екологічно чистих рішеннях для мобільності майбутнього.

Источник: AMPERCAR.com
Фото: Motor1
15.10.2024
#renault#концепт#автошоу#париж