Hyundai і General Motors будуть разом випускати машини

Hyundai і General Motors будуть разом створювати нові автомобілі. Корейська та американська компанії несподівано підписали меморандум про взаєморозуміння. Він передбачає спільну роботу як над паливними, так і над повністю електричними автомобілями в легковому і комерційному сегментах. Можливо, компанії об'єднають зусилля і в розробці воднемобілів, а також ділитимуться ресурсами - сталлю і сировиною для акумуляторів.

Взаємодія між компаніями розпочнеться одразу після підписання меморандуму. Мета - поставляти на ринок «ще більш конкурентоспроможні автомобілі», і робити це швидше та ефективніше.

Об'єднання зусиль дасть змогу Hyundai і GM скоротити витрати на розробку і виробництво, одночасно прискоривши процеси. Це може допомогти в боротьбі з китайськими компаніями, які зміцнюють свою присутність на закордонних ринках, особливо в сегменті «батарейних» машин.

Цікаво, що приблизно рік тому General Motors і Honda передумали об'єднуватися. Дві компанії збиралися разом працювати над недорогими електромобілями - якраз тим, у чому досягають успіху китайці. Перші спільні моделі мали з'явитися на ринку США в 2027 році, а потім прийти в Південну Америку і Китай. Однак проєкт виявився занадто складним для реалізації, заявили тоді в Honda.

Источник: Мотор
Фото: Hyundai
12.09.2024
#hyundai