Honda і Yamaha спільно будуть виробляти електроскутери

Два лідери світового ринку Yamaha Motor Co та Honda Motor Co уклали угоду про подальшу співпрацю. Відповідно до неї, Honda надасть Yamaha електричні двоколісні байки для японського ринку.

Мова йде про постачання електричних двоколісних моделей на базі Honda в категорії Class-1 на основі EM1 e: та BENLY e:. Вони обидва живляться від Honda Mobile Power Pack e: - змінної батареї, що відповідає загальним специфікаціям. Про це сповіщає Autocar Professional.

Японська категорія Class-1 визначається Законом про дорожні транспортні засоби Японії як «транспортні засоби, обладнані двома або більше колесами та двигуном із загальним робочим об'ємом 50 куб. см або менше або електричним двигуном з номінальною потужністю 0,60 кВт або менше».

Батарея Honda Mobile Power Pack e: на 50 В, розроблена Honda таким чином, щоб витримувати різні температури, рівні вологості, удари та вібрацію. Це змінна батарея, яку можна легко вийняти з EM1 e чи BENLY e для заряджання в комфорті дома.

Принцип роботи простий: зарядний пристрій у комплекті з вентилятором повітряного охолодження живиться від однофазного побутового джерела змінного струму 100-240 В і виробляє максимум 270 Вт. Вага зарядного пристрою становить 5,3 кг, а світлодіодні індикатори показують стан зарядки в 4 сегментах. Сам Honda Mobile Power Pack e: важить приблизно 10 кг, його можна легко переносити та замінювати завдяки зручній ручці.

Від нуля до максимуму час зарядки становить приблизно 6 годин; від 25% до 75%, потрібно лише 2,7 години (160 хвилин). Honda стверджує, що Honda Mobile Power Pack e можна заряджати понад 2500 разів.

Ключові напрямки обговорення включали:

Співпраця двох виробників позитивно вплине на розвиток двох брендів. Досвід з різними брендами у них є. У квітні 2019 року Yamaha і Honda разом з Kawasaki Heavy Industries і Suzuki Motor Corporation заснували Консорціум змінних акумуляторів для електричних мотоциклів з метою популяризації моделей електричних мотоциклів.

Консорціум обговорив можливість стандартизації змінних акумуляторів спільного використання та систем їх заміни як одного з рішень для розв'язання ключових проблем у популяризації електричних мотоциклів - запас ходу та час зарядки - та досяг угоди щодо стандартизації (встановлення спільних специфікацій) у березні 2021 рік.

Тепер завдяки цій співпраці дві компанії продовжуватимуть пропонувати моделі електричних мотоциклів, які задовольнять потреби більшої кількості клієнтів у категорії Class-1, що є популярною категорією як для особистої мобільності, так і для бізнесу.

Для подальшої популяризації електричних двоколісних транспортних засобів категорії Class-1 в Японії дві компанії розширять свою лінійку продуктів і продовжуватимуть розв'язувати різноманітні проблеми, з якими стикаються електромобілі, такі як запас ходу, час зарядки, продуктивність і вартість.

Источник: 24tv.ua
Фото: Honda
08.08.2024
#honda#yamaha#мото