Honda анонсувала нову стратегію електрифікації

Після початку реалізації планів з електрифікації в партнерстві з іншими компаніями, такими як GM і Sony, Honda починає діяти самостійно. Автовиробник провів конференцію «Honda 0 Tech Meeting 2024», в рамках якої анонсувала безліч нових технологій і конструктивних особливостей. Вони стануть доступні покупцям у нових моделях електромобілів, випуск яких заплановано на найближчі кілька років.

Нова стратегія базується на трьох ключових принципах - Thin, Light and Wise («Тонкий, легкий і мудрий»). Це означає, зокрема, що автомобілі стануть легшими, батареї тоншими, а програмне забезпечення візьме на себе більшу частину функцій управління.

Нові електромобілі Honda отримають архітектуру власної розробки, яка вирізняється малою вагою і компактними розмірами. Крім того, всі елементи, від акумуляторних батарей до електродвигунів створюватимуться відповідно до нової концепції, а конструкція дасть змогу забезпечити стабільність на трасі та спортивний характер.

Для моделей «серії 0», які з'являться в другій половині нинішнього десятиліття, швидка зарядка від 15% до 80% буде скорочена до 10-15 хвилин. Крім того, на основі даних про водіння понад 1 мільйона електромобілів Honda, компанія планує домогтися зниження ємності акумулятора не більше 10% після 10 років використання.

Інноваційна концепція передбачає використання активної аеродинаміки, інтернет сервісів і систем допомоги водієві 3-го рівня. Honda заявила, що її мета - стати першим автовиробником, який «розширить застосування функцій Eyes Off на всі дорожні ситуації, що забезпечить безпеку і душевний спокій кожному водієві».

До 2030 року Honda планує запустити в серійне виробництво сім автомобілів «серії 0», а перші представники нового сімейства очікуються на ринку вже 2026 року.

Источник: Авто Центр
Фото: Honda
09.10.2024
#honda#електромобілі#технології