Hennessey представила Venom F5-M «на ручці»

Американська компанія Hennessey Performance планує виготовити лише 12 екземплярів суперкара Venom F5-M вартістю $2,65 млн і всі вони вже розпродані. Особливість новинки полягає в тому, що замість звичного «автомата» в ньому встановлена «механіка».

Hennessey Venom F5-M оснастили механічною 6-ступінчастою коробкою передач і 1842-сильним мотором. Автомобіль створено на базі класичного Venom F5 Roadster, але звичний 7-ступінчастий «автомат» замінили «ручкою». Під капотом спорткара розташовується 6,6-літровий бітурбований V8 і має крутний момент у 1618 Нм.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Hennessey Performance (@hennesseyperformance)

У салоні крім нового блока педалей і перемикача передач з вуглецевого волокна і алюмінію з'явилася ширша консоль з парою вертикально розташованих повітрозабірників. Зовні новинка виділяється великим аеродинамічним «плавником» довжиною 1400 мм.

Hennessey не наводить жодних показників продуктивності, хоча неминуче, що F5-M за 2,65 мільйона доларів не буде таким швидким, як його «родич» із підрульовими перемикачами. Але це абсолютно не турбує 12 покупців, які вже внесли свої депозити, щоб стати володарями найпотужнішого родстера на планеті з механічною коробкою передач. Причому, F5-M все одно буде швидше, ніж практично будь-який інший автомобіль на дорозі.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Hennessey Performance (@hennesseyperformance)

Источник: Авто Центр
Фото: Hennessey Performance
11.09.2024
#новинки