General Motors готує батарею для електрокарів із надшвидкою зарядкою

General Motors ведуть розробку інноваційної акумуляторної батареї для електромобілів. Її виведуть на ринок уже в 2025 році. Про це повідомляє сайт CarNewsChina.

Батарею нового покоління General Motors створюють спільно з китайським автоконцерном SAIC та виробником акумуляторів CATL. Інформації про неї поки небагато.

SAIC останнім часом почав впроваджувати твердотільні акумулятори (їх невдовзі отримають електромобілі MG), проте спільно з GM вони створюють більш звичну літій-залізо-фосфатну (LFP) батарею.

Заявлено, що батарея General Motors підтримуватиме швидку зарядку постійним струмом напругою 900 вольт (клас 6С). У такому режимі поповнити запас ходу на 200 км можна буде всього за 5 хвилин.

Такого результату планують добитися, впровадивши низку нових технологій. Зокрема, батарея отримає електроліт із підвищеною електропровідністю, новий графітовий анод та покращене ізоляційне покриття. До того ж, LFP-батареї безпечніші, адже менш чутливі до перегріву.

Заявлено, що першими нові акумуляторні батареї отримають електромобілі General Motors, збудовані на оновленій платформі Ultium. Очікується, що первістком стане електрокар Buick.

Источник: Фокус
Фото: CarNewsChina
27.09.2024
#електромобілі#технології