Фінська і шведська компанії хочуть робити шини з березової кори

Фінська шинна компанія Nokian Tyres і шведська компанія з виробництва біоматеріалів Reselo AB уклали угоду з метою розроблення нового матеріалу для шин. Про це повідомили пресслужби обох компаній. Виробляти шини планують з матеріалу Reselo Rubber.

Reselo Rubber - відновлюваний матеріал, що виготовляється з бересту (березової кори), відходів целюлозно-паперової та лісопильної промисловості. Угода спрямована на подальшу розробку цієї речовини для комерційного виробництва шин.

«Згідно з первинними лабораторними випробуваннями, які ми провели з гумою Reselo Rubber, вона потенційно може замінити у виробництві шин матеріали з викопного палива. Ба більше, ми вважаємо, що матеріал також можна використовувати для поліпшення експлуатаційних характеристик шин», - прокоментував представник Nokian Tyres Хейні Сіккінен.

Nokian Tyres прагне досягти 50% використання відновленої чи переробленої сировини у своїй продукції до 2030 року. Її завод у Нокіа (Фінляндія) отримав сертифікат International Sustainability and Carbon Certification (ISCC) Plus, що дозволяє використовувати в шинах екологічно стійкі матеріали.

Источник: LIGA.net
Фото: Nokian Tyres
12.09.2024
#шини та диски