Fiat готує «вбивцю» китайських електромобілів

Генеральний директор Fiat Олів'є Франсуа поділився своїми думками про новий Panda, який має ускладнити життя китайським брендам на ринку Європи. Зробити це планують за рахунок низької вартості - менше 25 000 євро. Зі слів голови італійського бренду, Fiat «може і має розробити рішення, яке поставить китайців у скрутне становище».

Новий Fiat Panda стане серійною версією електричного концепту Centoventi, що дебютував на Женевському автосалоні 2019 року. Шоу-кар продемонстрував бачення майбутньої електричної мобільності бренду і, схоже, незабаром вона стане реальністю. Офіційна презентація електричного Panda очікується до кінця жовтня.

Як заявляють у компанії, він «переосмислить» принципи попередніх поколінь, прийнявши підхід «менше означає більше». Як і Panda першого покоління авторства Джорджетто Джуджаро, його електричний наступник буде орієнтований на «найнеобхідніше». Ідея полягає в тому, щоб європейський електромобіль, вироблений в Італії, був дешевшим за конкурентів, у тому числі і з Китаю.

За деякими даними, новий Fiat Panda буде тісно пов'язаний із майбутнім Citroen E-C3. Передбачається, що моделі розділять платформу eCMP або нову архітектуру STLA Small материнського альянсу Stellantis. Докладніша інформація про «вбивцю» китайських електромобілів з'явиться найближчим часом.

Источник: Авто Центр
Фото: Carscoops
10.10.2023
#fiat#електромобілі#китай