Електрифікований суперкар Aston Martin Valhalla засвітився під час тестів

Сайт Motor1 опублікував знімки прототипу Aston Martin Valhalla, серійну версію якого обіцяють показати протягом 2024 року. Перший гібридний суперкар бренду вперше з'явився на публіці в 2019 році під кодовою назвою AM-RB 003. Наразі Valhalla проходить випробування на трасі у Сільверстоуні, де й були зроблені ці фото.

Суперкар оснащений 4,0-літровим двигуном V8 з подвійним турбонаддувом та трьома електромоторами (два на передній осі, один вбудований у коробку передач). Сукупна потужність силової установки - 1012 к.с. Привід - повний.

Як бачимо на фото, Valhalla оснащений великим набором активних аеродинамічних елементів. Зокрема, масивним регульованим заднім антикрилом. Як показали багатогодинні випробування в аеродинамічній трубі, з активними крилами спереду і ззаду, як у гоночному AMR23, та невеликими жалюзі біля задніх коліс, притискна сила досягає 600 кг на швидкості 240 км/год.

Виробництво Aston Martin Valhalla розпочнеться у 2024 році. Тираж супергібриду обмежений 999 одиницями. Ціни поки не озвучені. У будь-якому випадку, Valhalla буде дешевшою за Valkyrie з її 3,5 мільйонами доларів.

Перший повністю електричний Aston Martin вийде на ринок у 2025 році. Електромобілі бренду використовуватимуть спеціальну електричну архітектуру, розроблену фахівцями компанії.

Источник: Авто Центр
23.12.2023
#aston martin#шпигунські фото