Електричний Tesla Cybertruck розчарував реальним запасом ходу

Tesla Cybertruck, постачання якого розпочалося близько місяця тому, пройшов незалежний тест на запас ходу. На жаль, результат не потішив.

Для тесту взяли електричний пікап у двомоторній версії Dual Motor Founders потужністю 600 к.с. з 20-дюймовими колесами, взутими у 35-дюймові позашляхові шини. Його заявлений запас ходу складає 511 км. Тестували Cybertruck вранці на шосе, щоб мінімізувати вплив дорожнього руху на результат.

У пікапа повністю зарядили батарею і він знаходився в дорозі доти, доки його заряд не досяг нульового показника. Проїхав за цей час електрокар лише 409 км. Тобто реальний запас ходу виявився на 102 км або 21% менше, ніж заявлено виробником.

Варто зазначити, що тест проходив не в оптимальних для Cybertruck умовах. По-перше, температура надворі була +7°С, а по-друге, більшість випробуваня проводилася на швидкості приблизно 112 км/год. Та й позашляхові шини не сприяють економії запасу ходу. З огляду на ці моменти можна припустити, що в інших умовах і за іншої температури запас ходу може бути й вищим.

Источник: Авто Центр
06.01.2024
#tesla#тести#електромобілі