Експерти назвали найненадійніші японські автомобілі

Експерти порталу HotCars назвали найненадійніші японські автомобілі. Оглядачі порівняли дати відкликання з рейтингом надійності від аналітиків JD Power і Consumer Reports, що дозволило скласти список з п'яти найбільш проблемних моделей від японських автовиробників. У списку опинилися: седан Infiniti Q50, пікап Nissan Titan, заслужений спорткар Mazda RX-8, мінівен Honda Odyssey та новий кросовер Subaru Ascent.

Ненадійною вважають Mazda RX-8 - її роторно-поршнева силова установка страждає від «масложору». Крім того, схильні до дефектів каталітичний нейтралізатор, стартер, головний і робочий циліндри зчеплення.

Наступний у списку - Subaru Ascent. Нова розробка японського бренду, що не відрізняється надійністю - за даними Consumer Reports рейтинг надійності цієї моделі становить 18 зі 100, тобто Ascent доставляє більше турбот, ніж новий середньостатистичний автомобіль.

Інші три моделі ненадійні з застереженнями. Для Infiniti Q50 невдалим вважається 2014 модельний рік - було задіяно сім відгукних компаній для Q50, зібраних у той період. Проблеми стосувалися фронтальної подушки безпеки, підсилювача керма, гібридної установки та дросельної заслінки.

Схожа ситуація сталася з Nissan Titan зразка 2004-2006 років. Для моделей, які випущені в той період, було погоджено 20 відгукних заходів, а кількість скарг власників рекордна. Автомобіль схильний як до дрібних дефектів, наприклад, несправного селектора КПП або вентилятора кондиціонера, так і серйозніших проблем з ременями безпеки, тягово-зчіпним пристроєм, а також модулем управління ДВЗ.

Закриває список Honda Odyssey 2002-2004 років, яка отримала від 10 до 15 відгукних компаній. Виявлено проблеми з гальмівною системою, коробкою передач, зсувними дверима, замком запалювання, а також із системою рециркуляції вихлопних газів. Крім того, у 20-річних Odyssey могли раптово вибухнути подушки безпеки та виходив з ладу каталітичний нейтралізатор.

Источник: HotCars
17.07.2022
#рейтинги#виробничий брак