До Росії дозволили ввезення автомобілів без сертифікації

Запроваджений у Росії «паралельний імпорт», іншими словами ввезення оригінальних товарів без дозволу правовласника цього товарного знака, обростає новими подробицями. Як стало відомо, юридичним особам і приватним підприємцям дозволили заводити нові автомобілі без СТТЗ (схвалення типу транспортного засобу).

Раніше така можливість була тільки у приватних осіб, але тепер список «пільговиків» розширили. Причина - СТТЗ видавали тільки з дозволу правовласника. Але тепер, коли практично всі автовиробники, за винятком китайських, залишили російський ринок, доводиться придумувати нові норми, що враховують нові реалії. Замість ОТТС для ввезення автомобіля юрособам досить буде «висновку експертної організації», наприклад, інституту НАМІ.

Цілком ймовірно, таким чином уряд РФ намагається знизити градус невдоволення серед росіян. В останні місяці їм дедалі частіше доводиться стикатися з новими проблемами, що виникають внаслідок економічних санкцій за війну проти України. Але навряд чи багато хто з них проводить паралелі між цими двома фактами.

Також у Росії дозволили реєстрацію транспортних засобів без тепер уже дефіцитної «місцевої» системи ЕРА-ГЛОНАСС і кнопок до неї. Наразі ця норма діє до 1 лютого 2023 року, але що заважає її продовжити.

Источник: Авто Центр
20.07.2022
#кримінал#авторинок