Для культової Toyota з 1980-х стали випускати нові кузови

На китайському маркетплейсі Alibaba виявили оголошення про продаж компонентів для задньопривідного купе Sprinter Trueno / AE86. Оригінальна модель дебютувала 40 років тому, але залишається популярною серед любителів дрифту і тюнінгу. Виробник кузовів - китайська фірма Jiangsu Aodun Automotive Industry Co. Права у Toyota купувати не стали, хоча в першому наближенні технологія дотримана.

Китайський кузов повністю комплектний: є остов, двері, кришка багажника і капот, всі деталі заґрунтовані, але не пофарбовані. Конструкція відповідає заводській специфікації: компоненти сталеві, штамповані, зварні. Ймовірно, в Піднебесній взяли вихідну Toyota AE86 і скористалися реверс-інжинірингом. Залишається відкритим питання якості металу і жорсткості кузова.

Ціни є у відкритому доступі, але пропозиція розрахована радше на майстерні. Вигідно замовляти кузови партіями: якщо викупити п'ять заготовок, ціна становитиме 9500 доларів за штуку, якщо п'ятдесят заготовок - 8000 доларів за штуку. Витрати на доставку не включені. Важливо зазначити, що відродити виробництво запчастин вирішив один із найбільших постачальників штампованих деталей у Китаї: Jiangsu Aodun Automotive Industry Co. є підрядником концерну FAW.

Як Toyota поставилася до ініціативи китайського заводу поки що невідомо, але з Alibaba оголошення про продаж кузовів прибрали через три дні після публікації американських журналістів. Однак компоненти вже випущені, просто покупця шукатимуть не настільки відкрито.

Источник: Мотор
Фото: Alibaba
29.09.2024
#ретро